Argeta Exclusive Akademija Nova - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Argeta exclusive akademija

Argeta Exclusive je kot velik podpornik razvoja vrhunske kulinarike ustanovil poseben mentorski program, ki bo mladim kuharskim talentom odprl vrata v svet ekskluzivne kulinarike in jim tako omogočil doseganje njihovih kulinaričnih sanj.

LETOŠNJA MLADA TALENTA

Udeleženca Argeta Exclusive Akademije 2021 sta Anže Bilban in Ines Jurišić, ki bosta lahko nabirala znanje in izkušnje v prestižnih kuhinjah Slovenije in Hrvaške. Spremljajte njuno pot, ki ju bo v naslednjem letu popeljala v kuhinje petih priznanih chefov.

ANŽE BILBAN

ANŽE BILBAN
Anže Bilban je svojo kulinarično zgodbo začel za pri rosnih 6 letih, ko si je za rojstni dan zaželel majhno kuhinjico. Ustvarjanje s peskom in zemljo je že kmalu zamenjal s pravimi sestavinami, z bolj tehničnim znanjem pa je srečal v srednji gostinski šoli.

Čeprav je Anže star šele 22 let, je v njegovem življenjepisu kar precej visoko zvenečih imen – med drugimi gostinstvo Jezeršek, Kult 316, Atelje in TaBar, pa tudi mednarodni sejem EXPO Milano 2015 in ITB Berlin. Svojo zrelost izraža z odgovornostjo do sezonskih in lokalnih sestavin ter stremenjem h kakovostnim jedem.

Ines Jurišić

Ines Jurišić
Ines Jurišić je bila že pri zgodnjih 10 letih glavna slaščičarka domače kuhinje, a se s kuhanjem ni srečala do študentskih let, ko je hitro hrano zamenjala z ustvarjanjem v kuhinji. Takrat je ugotovila, da jo kuhanje pravzaprav zelo veseli, in se s tem začela ukvarjati tudi profesionalno.

Med šolanjem je svojo prvo strokovno praksa opravljala v hotelu Esplanade v Zagrebu, kjer je razvila svoje kuharsko razmišljanje pod vodstvom chefinje Ane Grgić, zatem pa se je urila in izpopolnjevala v restavraciji Theatrium by Filho. Nekoč se želi vrniti v svoj domači kraj in odpreti svojo restavracij, posvečeno tamkajšnjim ljudem in tradiciji.

PET IZJEMNIH MENTORJEV

Vsak od udeležencev bo opravil enomesečno pripravništvo v kuhinjah petih vrhunskih chefov, ki so v preteklosti že pustili svoj pečat v svetu Argete Exclusive.

bullet
Gregor Vračko

bullet
David Vračko

bullet
Janez Bratovž

bullet
Luka Košir

bullet
Alessandro Gavagna

O AKADEMIJI

Argeta Exclusive Akademija je poseben mentorski program, ki bo mladim kuharskim talentom ponudil ekskluzivno možnost učenja od največjih slovenskih in hrvaških kuharskih velemojstrov. Izbranim študentom gastronomije bo vsako leto pripadla edinstvena izkušnja, ki jih bo izstrelila v orbito vrhunske kulinarike.

ALUMNI ARGETA EXCLUSIVE AKADEMIJE

Odkrijte udeležence preteklih Akademij, njihov razvoj in njihove vtise.