Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Argeta exclusive akademija

Argeta Exclusive je kot velik podpornik razvoja vrhunske kulinarike ustanovil poseben mentorski program, ki bo mladim kuharskim talentom odprl vrata v svet ekskluzivne kulinarike in jim tako omogočil doseganje njihovih kulinaričnih sanj.

LETOŠNJA MLADA TALENTA

Udeleženca Argeta Exclusive Akademije 2022 sta Jure Cesar in Karlo Grabovac, ki bosta znanje in izkušnje nabirala v prestižnih restavracijah Slovenije in Hrvaške. Spremljajte njuno pot, ki ju bo v naslednjem letu popeljala v kuhinje petih priznanih chefov.

JURE CESAR

JURE CESAR
Jure Cesar zase pravi, da se izraža s kreiranjem jedi. Že od nekdaj so ga zanimale sestavine in njihov izvor ter domača kuhinja, ki jo je za profesionalno zamenjal s študijem na višji šoli BIC. Kuhal je že v številnih kuhinjah po Sloveniji in celo na Norveškem v hotelu Engø Gård, kjer je kuhal pod mentorstvom Vincenta Foppena. Njegov največji dosežek do sedaj je vodenje kuhinje v hotelu Bohinj, ki jo je prevzel med poletjem 2021, največje veselje pa mu predstavlja sestavljanje novih jedi in jedilnikov.

KARLO GRABOVAC

KARLO GRABOVAC
Karlo Grabovac je strast do kuhanja prvič začutil, ko sta z babico pripravljala sladice. Po zaključeni srednji gostinski šoli je svojo prvo službo dobil v lokalni restavraciji pri Dinu Galvagni, trenutno pa obiskuje študij gastronomije, rad raziskuje kulinarične trende in prebira kulinarično literaturo. Pravi, da mu je kulinarika odprla nov pogled na svet in postala njegov življenjski slog, saj je velik perfekcionist, ki uživa v odkrivanju sodobnih kulinaričnih pristopov, ekološko pridelanih sestavin in zdrave prehrane.

PET IZJEMNIH MENTORJEV

Vsak od udeležencev bo opravil enomesečno pripravništvo v kuhinjah petih vrhunskih chefov, ki so v preteklosti že pustili svoj pečat v svetu Argete Exclusive.

bullet
Gregor Vračko

bullet
David Vračko

bullet
Janez Bratovž

bullet
Luka Košir

bullet
Alessandro Gavagna

O AKADEMIJI

Argeta Exclusive Akademija je poseben mentorski program, ki bo mladim kuharskim talentom ponudil ekskluzivno možnost učenja od največjih slovenskih in hrvaških kuharskih velemojstrov. Izbranim študentom gastronomije bo vsako leto pripadla edinstvena izkušnja, ki jih bo izstrelila v orbito vrhunske kulinarike.

ALUMNI ARGETA EXCLUSIVE AKADEMIJE

Odkrijte udeležence preteklih Akademij, njihov razvoj in njihove vtise.