Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

08.08.2022

Argeta Exclusive Akademija otvara svoja vrata već treću godinu zaredom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Argeta Exclusive Akademija već treću godinu raste, razvija se i nastavlja širiti kuharske vještine među mladim, talentiranim studentima gastronomije. Mladim kuharskim pripravnicima, vrata svojih kuhinja otvaraju sama zvučna imena, budući da svoje bogato znanje prenose chef Janez Bratovž iz Restorana JB, chef Teo Fernetich iz restorana San Rocco, chef David Vračko iz Restorana Mak, chef Nina Čarman iz Gostionice & vinoteke Danilo i chef Luka Košir iz Gostišča Grič.

Ko ne bi želio da uči od najvećih slovenačkih i hrvatskih chefova koji su izuzetnim kulinarskim kreacijama u prošlosti već dali svoj pečat u svijetu Argeta Exclusive? Svake godine to neprocjenjivo životno iskustvo sljeduje dva najbolja studenta gastrononije iz Hrvatske i Slovenije, koje predlažu profesori izabranih škola kulinarstva. Slovenačkog kandidata biraju u Biotehničkom obrazovnom centru Ljubljana, a hrvatskog na ASPIRA University.

Vrhunsku priliku ove godine dobit će Jure Cesar i Karlo Gabrovac.

U prvoj sezoni Argeta Exclusive Akademije, 2020. godine, bili su izabrani mladi talenti Jaka Martinčič i Ana Mucić, prošle godine u vode visokog kulinarstva zaplovili su Anže Bilban i Ines Jurišić, a ove godine se u kuhinjama vrhunskih chefova čeliče Jure Cesar i Karlo Gabrovac. Obavljat će jednomjesečnu praksu u različitim kuhinjama slovenačkih i hrvatskih chefova, gdje će imati mogućnost da iz prve ruke upoznaju filozofiju svojih mentora, nauče mnoge nove tehnike koje omogućavaju drugačije spremanje jela, kao i dobiju odličan uvid u to kako se vrhunsko kulinarstvo mijenja i kako raste svijest o kvalitetnim lokalnim sastojcima.

Mi u Argeti znamo dobro da je život ono što sami napravimo iz njega, zato mladim kuharima iz slovenačke i hrvatske sredine nudimo mogućnost da uče od najboljih te tako stvaraju vrhunske tanjire. Argeta tim povezivanjem mladih sa chefovima, koji im prenose svoje bogato iskustvo i znanje, preuzima odgovornost prema razvoju slovenačkog i regionalnog kulinarstva. 

Sa riječi na djela

U nastavku vam predstavljamo projekte kojima ispunjavamo neka od naših obećanja.

Sa riječi na djela

U nastavku vam predstavljamo projekte kojima ispunjavamo neka od naših obećanja.