Argeta širi dobro - Argeta Bosnia

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

22.03.2021

Argeta širi dobro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Dobra djela su trenuci koji uljepšavaju dan i mame osmijeh na lice. Lijepa gesta, iskren razgovor ili pomoć nekome mogu značiti mnogo, zato smo u Argeti pokrenuli inicijativu #SpreadGood.
U Argeti vjerujemo da je život ono što sami od njega stvorimo. Ali ponekad nam svima treba malo pomoći pa smo pokrenuli Val dobrih djela kroz inicijativu #SpreadGood kako bi svijet učinili boljim. Ovo smo ostvarili putem donacija dobrotvornim organizacijama i zdravstvenim ustanovama te stalnim poticanjem na dobra djela u lokalnom okruženju.

Argeta finansijski pomaže putem donacija

Uz pomoć obožavatelja Argete, donirali smo 24.000,00 KM projektu Pomozi.ba „Obrok za sve” u Bosni i Hercegovini, gdje volonteri pripremaju i dostavljaju obroke i ostale zalihe hrane starijim i bolesnim osobama te osobama s invaliditetom. U Sjevernoj Makedoniji smo donirali 20.000,00 EUR Klinici za infektivne bolesti i febrilna stanja u Skoplju. Uz pomoć ove donacije su kupili nadzornu stanicu koja je omogućila centralizovano praćenje pacijenata te ostalu medicinsku opremu koja im je prijeko potrebna za neophodnu njegu pacijenata.
Klinika za infektivne bolesti u Skoplju je dobila donaciju od 20.000,00 EUR #SpreadGood
I na Kosovu su dobre geste obradovale mnoge ljude kroz našu kampanju jer smo uz pomoć obožavatelja Argete poklonili medicinsku opremu fondaciji AMC koja razvija zdravstvene programe za majke i njihove bebe. Oprema će se koristiti na klinikama za ginekoligiju i neonatologiju u Prištini.
Klinika za neonatologiju u Prištini je dobila donaciju za opremu #SpreadGood
Institucije u Bosni i Hercegovini, na Kosovu i u Sjevernoj Makedoniji najiskrenije su se obradovale donacijama koje su im olakšale svakodnevni rad.

Val dobrih djela u lokalnom okruženju - više od 4.000 takvih u tri države

Na Argetinoj internet stranici i na društvenim mrežama smo prikupili i dodatne prijedloge za dobra djela koja svaki pojedinac može učiniti u svom lokalnom okruženju i među svojim najbližima. Prijedloge smo objavljivali na društvenim mrežama, tu smo postigli sjajan odziv jer su ljudi dijelili fotografije svojih dobrih djela i tako dodatno ohrabrili ostale da se i oni pridruže Valu dobrih djela #SpreadGood. Uz pomoć naše kampanje smo pokrenuli više od 4.000 dobrih djela u tri države, stoga smo uz pomoć inicijative #SpreadGood dokazali da dobra djela stvaraju i šire nova.
Volonteri pripremaju obroke za stare, bolesne i invalide u Bosni i Hercegovini #SpreadGood

Sa riječi na djela

U nastavku vam predstavljamo projekte kojima ispunjavamo neka od naših obećanja.

Sa riječi na djela

U nastavku vam predstavljamo projekte kojima ispunjavamo neka od naših obećanja.