Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

08.09.2022

Argetina ambalaža je BPA-NI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Znate li da većina ambalaže s kojom se susrećemo u svakodnevnom životu sadrži bisfenol A? Bisfenol A (BPA) je industrijska hemikalija koja se često koristi već od šezdesetih godina prošlog vijeka, i to prvenstveno u kombinaciji s drugim hemikalijama za proizvodnju plastike i smola. BPA se često koristi u polikarbonatnoj plastici i krutoj plastici; od bisfenola A su plastične boce za višekratnu upotrebu, plastično posuđe, kao što su tanjiri i šoljice te raznorazne plastične posude za čuvanje.

Argetina ambalaža je BPA-NI (Not Intent)

Zašto je bisfenol A štetan?

 

Najveći problem bisfenola A je u tome što se u manjim količinama može prenijeti iz ambalaže u hranu i piće koji se čuvaju u njoj. Pri tome ga potrošač konzumira i unosi u svoje tijelo, u kojem može narušiti rad našeg endokrinog sistema i naštetiti našem zdravlju. Budući da nam je, pored kvalitetnih sastojaka, sigurnost proizvoda na prvom mjestu, u svim ambalažama koristimo premaz BPA-NI (Not Intent) koji ne sadrži bisfenol A te je zato zdravstveno prihvatljiv.

Ambalažom brinemo za kvalitet naših proizvoda

Brigom za sigurnost zdravlja ljudi i okoliša provodimo našu održivu predanost potrošačima, koja je dio naše strategije održivosti. I drago nam što i vi prepoznajete te naše principe i što imate povjerenje u nas. 

Sa riječi na djela

U nastavku vam predstavljamo projekte kojima ispunjavamo neka od naših obećanja.

Sa riječi na djela

U nastavku vam predstavljamo projekte kojima ispunjavamo neka od naših obećanja.