Atlantic Grupa uspješno je preplivala ocean koji razdvaja stari svijet od novoga i sada jednu od svojih najuspješnijih robnih marki proizvodi i u SAD-u. Nakon uspješnih priprema danas je pokrenuta proizvodnja delikatesnog namaza Argeta u Harrisburgu u saveznoj državi Pensilvaniji, a prve godine od prodaje očekujemo tri miliona dolara prihoda.

Sinonim za najbolju paštetu

Argeta će se prema strogim mjerilima sljedivosti uz vrhunsku tehnologiju smještenu u dvije regionalne fabrike – u Izoli i Hadžićima u BiH, ekskluzivno za sjevernoameričko tržište proizvoditi u saradnji s američkim preduzećem Brother&Sister u Harrisburgu. Kao što je poznato, Argeta se proizvodi samo od kvalitetnih komada mesa bez nusproizvoda mesne industrije, ponosi se uglednim međunarodnim certifikatima kvalitete i ne sadrži konzervanse ni bilo kakve druge aditive.

U novembru i decembru 2017. godine u saradnji s lokalnim distribucijskim partnerima počinje intenzivna distribucija Argete na skoro dvije hiljade prodajnih mjesta u SAD-u i Kanadi, koje će uskoro pratiti snažna reklamna kampanja, najprije na prodajnim mjestima i u digitalnim medijima. Enzo Smrekar, glavni direktor strateškog poslovnog područja Delikatesni namazi Atlantic Grupe, objasnio je da je riječ o bitnom iskoraku robne marke koja je jedna od najpotentnijih ambasadorica Atlanticove strategije internacionalizacije, ne samo u Evropi nego i u prekomorskim državama.

Potencijal koji ćemo znati iskoristiti

„Ne pretjerujemo ako kažemo da je Argeta najveća marka paštete u svijetu jer se, pojedinačno gledano, među mnogobrojnim robnim markama pašteta upravo Argete najviše proda. Tokom decenija brige o kvalitetu i stalnih inovacija u ponudi Argeta je u čitavoj jugoistočnoj Evropi postala i sinonim za najbolju paštetu. Kao jedan od nosilaca procesa internacionalizacije u čitavoj Atlantic Grupi odlučili smo se na hrabru i ambicioznu, ali dobro planiranu i realnu strategiju širenja i izvan Evrope, gdje smo dokazali svoju uspješnost. U Austriji, naime, Argeta ima više od tržišni udio veći od 37 procenata, u Švicarskoj skoro 30 procenata, a u Njemačkoj i Švedskoj napredujemo od stabilnih deset procenata. Sada otvaramo vrata američkog tržišta sa velikim potencijalom koji ćemo znati iskoristiti”, rekao je Smrekar.