Nova ljubimica gurmanskih sladokusaca, Argeta Exclusive à la chef Luka Košir, dobila je inspiraciju iz prirode i iznenađuje harmonijom naizgled neočekivanih okusa. Crna posudica, ovaj put u inovativnom stilu majstora kuhinje Luke Košira, donosi specijalitet od pačetine koji s raskošnom vanilijom i prženim lješnjacima iznenađuje novom dimenzijom okusa spretno zaokruženog kardamomom, cimetom, karanfilićima i pimentom. Novu paštetu Argeta Exclusive à la chef Luka Košir već možete isprobati i sami jer je neko vrijeme već dostupna u boljim trgovinama.

Jedinstven specijalitet od pačetine

Luka Košir je svoju kulinarsku karijeru započeo u restoranu JB pod mentorstvom majstora kuhinje Janeza Bratovža. Nedugo nakon toga odlučio je slijediti svoje snove i krenuo na samostalan put kao voditelj vlastitog porodičnog restorana Grič, gdje se ljepote prirodne divljine pretvaraju u kulinarska remek-djela. Njegova želja bila je stvarati prema vlastitoj filozofiji i identitetu zasnovanom na upotrebi lokalnih sastojaka i samostalnoj opskrbi namirnicama, što obuhvaća niz različitih aktivnosti kao što su vrtlarenje, berba plodova i lov. Luka Košir prvenstveno je poznat po svojoj inovativnoj upotrebi sezonskih sastojaka i uskoj povezanosti s prirodom koja mu omogućava da, kao što sam kaže, gostima ponudi hranu „direktno s njive na tanjir”. Jedno od jela u njegovoj ponudi koje iznenađuje su mravi koje sam skuplja u obližnjoj šumi, a specijalitet kuće su patke koje Luka sam uzgaja na vlastitoj ekološkoj farmi. Pačje meso kao njegova posebnost zato je osnovni sastojak nove paštete Argete Exclusive pripremljene od pravog, prvoklasnog mesa. Uz dodatak vanilije i prženih lješnjaka, nova Argeta Exclusive à la chef Luka Košir iznenađuje novom dimenzijom okusa spretno zaokruženog kardamomom, cimetom, karanfilićima i pimentom. Argeta je ponovo dokazala da se sa iskusnom ekipom koja vjeruje u svoje ideje mogu stvoriti izuzetni proizvodi te da se usprkos izazovima koje postavlja masovna proizvodnja može ostvariti gurmanska bajka.

Kao što je rekao Enzo Smrekar, glavni direktor SPP Delikatesni namazi i idejni otac devete Argete Exclusive, „Argeta uvijek želi ponuditi samo najbolje, a ekskluzivnim okusom nudi i nešto zaista posebno. Za to treba zahvaliti svim majstorima kuhinje jer bez njihovog truda ne bi bilo spomenutih ekskluzivnih doživljaja, i, naravno, iskusnoj ekipi Argetinih stručnjaka koja je i ovaj put izuzetno dobro sarađivala sa majstorom kuhinje, Lukom Koširom. S ponosom mogu reći da Argeta Exclusive à la chef Luka Košir odražava upravo sve nijanse vrhunskog i inovativnog recepta mladog virtuoza, majstora kuhinje Luke Košira.”