Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Argeta sada ima novi izgled. 

Vrijeme čitanja 6 min Podijeli

Argeta, koja slijedi filozofiju najboljeg, nakon šest godina oduševljava svoje ljubitelje novim, modernijim dizajnom.

Nova era Argeta namaza

Poboljšavanje proizvoda i pomicanje granica kategorije u kojoj radimo oduvijek je bilo zapisano u našoj DNK. Stalno poboljšavanje proizvoda i njegove recepture omogućava nam da budemo tržišni lider u većini evropskih zemalja te, iznad svega, da ostanemo prvi izbor kupaca širom Evrope.

Novim dizajnom ambalaže odmakli smo se od industrijskog izgleda koji prevladava kod konkurenata u kategoriji te smo dodali više boja hladnom dizajnu na koji smo navikli na proizvodima od mesa i ribe. Novi izgled Argetinih pakovanja obraća se našim ljubiteljima na drugačiji, uočljiviji način. Kao centralni element novog dizajna, ilustracija približava kupca karakteru i priči koja stoji iza svakog ukusa.

Šta nudi novi dizajn?

Kroz novi pristup prezentaciji sadržaja mijenjamo vizualni identitet cijelog cijelog niza Argetinih namaza od mesa i ribe, a potom i svih dječijih namaza, Argeta Junior.

Paleta proizvoda Argete je široka i omogućava svima da pronađu svoj omiljeni okus. Međutim, da bi ljubitelji Argete još lakše i brže pronašli željeni okus, novi vizuelni dizajn ambalaže prati više od 20 različitih ilustracija, koje će vam svaki put ispričati nešto novo i odvesti vas u jedan potpuno drugačiji svijet. Novom dizajnu Argete ilustracije dodaju toplinu i otvaraju vrata vašoj nezaustavljivoj mašti. Svojim koloritom, novi dizajn ambalaže obogatiće i uljepšati svaki vaš obrok u društvu ukusnih namaza. Ovaj bogati ali istovremeno stilizirani izgled sažima karakter i cijelu priču o individualnim okusima.

Novi izgled je topliji i otvara vrata mašti!

Misija Argete je težiti najboljem. Usavršavanjem proizvoda iznutra i izvana, slijedimo našu zacrtanu viziju, i uvijek stavljamo kupca u prvi plan. To se vidi i na našoj novoj komunikacijskoj platformi, koja se temelji na obnovljenom identitetu Argete. Postavili smo se kao brend sa misijom da nadahne i osnaži pojedinca, odabravši platformu: “Život je ono šta od njega napravimo.”

U Argeti se želimo odmaknuti od tehničke i funkcionalno orijentirane komunikacije. Mi govorimo o emocijama i pričama koje pokreću život naših kupaca. To smo slijedili i u novom vizualnom identitetu Argetine ambalaže, koji opisno manifestira našu percepciju svijeta, otvara vrata mašti i podržava ukus Argete kroz dizajn njene ambalaže.

Uz novi dizajn, svaki zalogaj Argete doživljaj je na iskustvenom i na senzornom nivou, a istovremeno nanovo osmišljeno pakovanje ponovo ističe našu poziciju najboljeg u svojoj kategoriji.

Tvorac novog pakovanja Argeta je agencija Yootree. Kažu da “novi izgled dizajna ambalaže Argete vizualno odražava karakter individualnog ukusa ocrtavanjem i ilustriranjem priča. Prednost ove vrste koncepta brendiranja je u tome što, koristeći različite motive na Argetinom pakovanju, predstavljamo širok spektar okusa ljubiteljima i nudimo im raznoliko i autentično vizuelno iskustvo. “

Što je s okusom?

Idejni dizajn Yootreeovih ilustracija sadrži dvije bitne karakteristike:

  1. istricanje različitih okusa suptilno prikazanom siluetom vrste mesa od kojeg je namaz napravljen
  2. naznaka porijekla i prirode svakog okusa, tako što se kroz ilustracije unutar silueta vide različiti motivi, poput motiva avanture u obliku noćnog kampovanja u prirodi, odmora sa motivom autentičnog Mediterana, svježih pašnjaka na alpskim planinama ili pak orijentalni motiv iz Magreba.

Na pitanje koje pakovanje Argete je omiljeno u Yootreeu, rekli su da im se sviđaju sva nova pakovanja, jer svako ima svoju priču i jedinstvene karakteristike. “U vrijeme kada je ambalaža osmišljena, u jeku pandemije i masovne izolacije, posebno nam se svidjela činjenica da još uvijek možemo kušati barem neke ljepote iz svijeta u sopstvenoj kući, zajedno s Argetinom ambalažom”, zaključili su.

Šta je sa ukusom?

Naravno, najvažnije smo sačuvali za kraj. Uprkos potpunoj promjeni u dizajnu naše ambalaže, ukus Argetinih namaza i dalje ostaje onaj koji vam se najviše sviđa – jedinstven, kremast i punog okusa.

U životu je dobro izgledati dobro. Dakle, ne propustite novi izgled Argetinih namaza, i priuštite si svoj omiljeni okus još danas.

O svemu već možete čitati na našoj web stranici.

Još