Istraži prirodu sa svojom djecom… Nije strašno - Argeta Istraži prirodu sa svojom djecom... Nije strašno - Argeta Bosnia

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Istraži prirodu sa svojom djecom… Nije strašno

Vrijeme čitanja 1,5 min Podijeli

Jesen možda nije baš omiljeno godišnje doba za mnoge, ali se svi možemo složiti da je jedno od najljepših.

Vazduh postaje prozračan i svjež, predivni mirisi čorbe od bundeve počinju da se šire iz kuhinje, a drveće… oh, drveće počinje da mijenja boju, a lišće da opada, što znači da su boje apsolutno svuda oko nas! Na podu, u porodičnom automobilu, u rancu, na ulici. Sve je prekriveno najljepšim nijansama crvene, narandžaste, žute i zelene boje. Najbolji način da svoje slobodno vrijeme provedeš u jesenjim popodnevnim satima ili vikendima jeste da istražiš nevjerovatnu prirodu koja nas okružuje. Prošetaj šumom koja obiluje nevjerovatnim biljkama i biljem: sakupi nekoliko pečuraka za večeru, pronađi nevjerovatne biljke koje nikada ranije nisi vidjeo i podsjeti se onih koje već poznaješ.

Pripremili smo zabavnu i edukativnu aktivnost koju možeš da izvodiš sa djecom tokom najšarenijeg godišnjeg doba u godini!

Čekaju te dva dokumenta za preuzimanje i štampanje. Jedan je za tebe, a drugi za tvoju djecu: dobit ćeš nagovještaje o različitim biljkama koje možeš pronaći u šumi. Tvoja djeca treba da ih pronađu uz pomoć datih nagovještaja, a zatim da od biljaka na koja ih navedeš naprave simpatičan herbar.

Ne zaboravi da poneseš:

  • makaze,
  • lijepak,
  • olovke
  • i traku.

Ah, da, i ukoliko si možda pomalo nostalgičan za ljetom, ne zaboravi da poneseš krekere sa namazom od tune Argeta – svi ogladnimo od trčanja po šumi, a takva užina će se savršeno uklopiti u pješačenje po prirodi sa djecom…

Sadržaj koji možeš preuzeti

Sadržaj za djecu koji možeš preuzeti

A sada: ne ustručavaj se, spakuj grickalice u ranac i obuci kabanicu! Otkrij čari šume, uživaj u prirodi i pokušaj da naučiš nešto novo sa svojom djecom danas.

I ne zaboravi da podijeliš svoje avanture sa nama na Instagramu korištenjem haštaga #Argeta. Ako si zainteresovan za još dobrih ideja za svakodnevni život, prijavi se na naš bilten ispod.

Još