Nauči letjet i oslobodi se svojih strahova - Argeta Nauči letjet i oslobodi se svojih strahova - Argeta Bosnia

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Nauči letjet i oslobodi se svojih strahova

Vrijeme čitanja 2 min Podijeli

Zar nije smiješno kako svi želimo sposobnost da letimo slobodno kao ptice, ali u isto vrijeme se stidljivo bojimo letiti avionom? Naša avanturistička priča o majci i kćerci može vas potaknuti da se oslobodite svojih strahova ako imate iste osjećaje bilo o letenju ili čak o nečemu malom kao što su povrtni namazi.

Jedna od pet osoba ima strah od letanja i to se naziva aviofobija. Možda bi se neki od njih složili sa našom vege-spread-teorijom. To je zato što ni približno ne možete osjetiti slatki ni slani ukus hrane u avionu zbog nadmorske visine i atmosferskog pritiska, kao i nedostatka vlage. Zrak u avionu također smanjuje vašu sposobnost mirisa, a na osjećaj ukusa pored nepci podjednako utiču i vaši dišni putevi. Naravno niko ne želi da njegova hrana bude bezukusna. Ne na zemlji, a posebno ne u zraku!

Naša prijateljica Karmen ne boji se ničega i povela je svoju hrabru majku na nezaboravnu avanturu: obje su učile letjeti. Pitate se kako je to moguće?

Imamo dvije riječi za vas: zračni tunel

Jedna po jedna, podignute su sa tla i počele su letjeti sa najvećim osmijesima na njihovim licama. Letjele su bez krila! Kakav osjećaj!

Kako letenje nije lagan posao, ogladnile su, a Argeta namazi su odlični za užinu. Da, uvijek je pametno uz sebe imati paket krekera i neku Argeta paštetu u slučaju da ogladniš. Uživale su u brzoj užini prije nego su se ukrcale u avion za panoramski let, a onda tokom leta, pronalasku savršenog mjesta za novi piknik. Još jednom, imale su divan osjećaj kada su sa visine gledale obalu. Nakon slijetanja, čuli su divnu »Hvala vam što ste letjeli sa Argeta Airways!«

Pronašli su svoje mjesto i dočekani su božanstvenom večerom sa najljepšim pogledom na more. Ovo je nešto što bi svaka majka i kćerka trebale doživjeti makar jednom u životu.

Još