Širimo dobro! - Argeta Širimo dobro! - Argeta Bosnia

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Širimo dobro!

VRIJEME ČITANJA 3 min Podijeli

Čak i najmanje dobro djelo može uljepšati nečiji dan. Lijepa gesta, pružena ruka, ili iskren razgovor nekome mogu značiti puno a vas ne koštaju ništa.

Mislimo da je život onakav kakvim ga napravite. Ali ponekad nam svima treba malo pomoći. Posebno u teškom vremenu u kome trenutno živimo. Iz tog razloga krećemo sa inicijativom #SpreadGood i pokrećemo val dobrih djela, da svijet napravimo boljim.

Kako bismo ljudima pokazali moć dobrih djela, već smo napravili prvi korak.  Uz pomoć ljubitelja Argete, donirali smo 24.000 KM za projekat ‘Obrok za sve’, koji organizira Pomozi.ba, u okviru kojeg se pripremaju i dostavljaju obroci i druge namirnice starim, bolesnim i nepokretnim ljudima u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Pogledajte snimak kako izgleda jedan dan na projektu “obrok za sve”. Moramo vas upozoriti, pobuđuje emocije! 😉

I vi možete biti dio našeg vala dobrih djela! Pokušajte napraviti barem jedno dobro djelo dnevno i vidite kako nekome možete uljepšati dan. Možda će to potaknuti promjene koje nam ovih dana svima toliko trebaju.

Evo nekoliko stvari koje ništa ne koštaju, a mogu donijeti tako puno:

  • Pokupite otpad u obližnjoj šumi
  • Iznenadite poštara kafom
  • Pohvalite nekoga
  • Kupite proizvod viška u prodavnici i donirajte ga
  • Prepustite red nepoznatoj osobi
  • Napravite obrok za starog komšiju
  • Izvinite se za nešto u čemu ste pogriješili
  • Poklonite staru odjeću

 

Ako tražite još ideja za dobra djela, možete ih naći na našoj posebnoj stranici, gdje možete vidjeti i to koliko smo dobrih djela potaknuli.

Ako ste već napravili dobro djelo, kliknite na njega da bi se ubrojalo, ili dodajte novo, koje vama predstavlja zadovoljstvo! Možete klikati na njih svaki dan, baš kao što svaki dan možete širiti dobro.

Nemojte zaboraviti da ih podijelite sa prijateljima. Da vidimo koliko dobrih djela možemo potaknuti!

A sada se svi pridružimo valu dobrih djela i počnimo širiti dobro!

Još