SpreadLOVE na zabavan način: SUDOKU - Argeta SpreadLOVE na zabavan način: SUDOKU - Argeta Bosnia

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

SpreadLOVE na zabavan način: SUDOKU

5 minuta Podijeli

Već si čula za sudoku, zar ne? Vjerovatno si ga već i igrala nekoliko puta, i svidjelo ti se. Zato smo pripremili zabavnu aktivnost za cijelu tvoju porodicu! Skloni djecu od računara, telefona ili televizora i pokaži im da i analogno može da bude super.

Sudoku je zapravo jedina igra – slagalica koja se smatra dobrim načinom za sprečavanje Alchajmerove bolesti i depresije. Ova igra zapravo ima brojne zdravstvene prednosti: poboljšava memoriju, povećava sposobnost koncentracije, podstiče logičko razmišljanje, smanjuje napetost i mnogo više od toga. Sudoku je zapravo mreža kvadrata 9 x 9 koju treba da popuniš brojevima, ali tako da se ne ponavljaju. Igra se lako uči i veoma je zarazna. Sudoku ima samo pozitivne strane, pa zato možeš odmah da se zaraziš: uključi i svoju djecu u zabavu, nema tu ništa loše!

Rješavanje sudoku slagalica ne zahtijeva matematičke vještine. Ponekad sudoku slagalice mogu da koriste slike, slova ili simbole, što je posebno zgodno za disleksičnu djecu i odrasle. Sve što ti treba je olovka, možda gumica i sudoku slagalica. Sigurni smo da imaš nekoliko olovaka u kući, zato odštampaj slagalice koje smo pripremili za tebe i tvoju djecu, i bacite se na rješavanje.

Djeca vole kada se nešto drugačije desi kod kuće, a sudoku je odličan način da se provede sat vremena u subotnje poslijepodne. Vježbe za mozak također mogu da zamaraju, pa se zato pobrini da pored bude spremno parče hljeba sa Argeta Junior namazom da djeci ne pobjegne koncentracija! Pošalji nam sliku tvoje djece kako rješavaju Sudoku i možda osvojiš posebnu nagradu!

Još