Teglica puna dobrih sastojaka - Argeta Teglica puna dobrih sastojaka - Argeta Bosnia

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Teglica puna dobrih sastojaka

VRIJEME ČITANJA 4 min Podijeli

„Nezdrav način prehrane poput bureka, pizza, kebaba, kroasana sadrži visoki udio zasićenih masti, soli i vrlo malo hranjivih sastojaka, što dugoročno dovodi do pretilosti, kardiovaskularnih bolesti i drugih stanja. Nakon takvog, energetski bogatog i nutritivno lošeg obroka koji jako opterećuje naše tijelo, osjećamo se umorno, pospano i bez volje za radom. S druge strane, zdrav obrok s više povrća pomoći će nam da se osjećamo bolje i vitalnije te puni energije. “

diplomirana dijetetičarka Tanja Črešnovar

BRZI OBROK KOJI NE ŠTETI ZDRAVLJU

Sigurno je i vas glad uhvatila u trenutku kada ni frižider ni kuhinja, pogotovo ona domaća, nisu bili u blizini. U takvim se situacijama često odlučujemo posjetiti najbližu pekaru ili fast food kiosk.

Iako su nas učili da brzi obroci nisu najbolji izbor, teško im je odoljeti zbog njihove privlačnosti i ugodnog okusa koji veseli naše okusne pupoljke. U potrazi za brzim obrokom koji ne šteti vašem zdravlju, prirodna teglica s povrćem zvuči kao odlična ideja, zar ne? Zašto je ona odličan izbor za zdravi snack, pitali smo i diplomiranu dijetetičarku Tanju Čresnovar.

Argeta

EKSPERIMENTIRATE LI? ŠTO KAŽETE NA KOMBINACIJU CRNIH MASLINA I SLANUTAKA?

Rado ćemo vam pomoći oko sjajnih ideja i pravilnih odabira u trenucima kad vam je potrebna nova snaga. Argeta je za tu priliku kreirala odlične Hummus namaze koji su savršeni u borbi protiv gladi. Tri različita okusa koja vas svakoga dana mogu odvesti u neki, sasvim drugi svijet. Namazi su punog okusa, zanimljive teksture i odličan izvor vlakana. Ako ne znate što ćete jesti za užinu u narednim danima, savjetujemo vam da probate omiljene Argeta Hummus namaze koji mogu nadomijestiti cijeli obrok.

„Znate li da boja povrća otkriva njegov sastav hranjivih tvari i zaštitnih svojstava? Tamno zeleno povrće bogato je željezom, kalcijem i vitaminom K, a narandžasta boja povrća govori da se u njemu nalazi beta-karoten, koji između ostalog, štiti naše oči i obnavlja našu kožu. Temelj zdrave prehrane svakako je raznolika i uravnotežena prehrana. Raznolikošću hrane i duginim bojama na tanjiru pružamo svom tijelu sve hranjive tvari koje su mu potrebne za nesmetano funkcioniranje. Pored bjelančevina, nezasićenih masti, vitamina i minerala važni su i visokokvalitetni ugljikohidrati, uključujući dijetalna vlakna. Oni produžuju sitost, poboljšavaju probavu, jačaju imunološki sistem, snižavaju šećer i masnoću u krvi.”

diplomirana dijetetičarka Tanja Črešnovar

TO ŠTO JE U FRIŽDERU, NE ZNAČI DA JE SVJEŽE.

Argeta Hummus namaze ne tražite u frižideru, samo će vam postati hladno … Iako većina ljudi vjeruje da su proizvodi u frižderu bolji, svježiji i bez konzervansa, to nije uvijek slučaj. Argeta Hummus namaze lako ćete pronaći na redovnoj polici proizvoda zdrave hrane ili polici sa drugim Argeta namazima, gdje svojim živopisnim nijansama stvaraju raznobojnu pozadinu. Ali bez brige. Iako nisu u hladnjaku, ne sadrže konzervanse, već limunov sok za trajnost. Hummus namaze postavili smo na obične police jer uvijek razmišljamo izvan okvira – u njima možete uživati u bilo kad i bilo gdje, na sobnoj ili na niskoj tempreraturi.

„Očuvanjem hrane usporavamo razvoj mikroorganizama, sprječavajući kvarljivost hrane i povećavajući njezinu stabilnost. Konzervansi, koji se nalaze na većini polica, proizvode se industrijski i klasificiraju se kao aditivi. Alternativa industrijski proizvedenim konzervansima su prirodne tvari poput limunovog soka koji je bogat vitaminom C. Njegova prisutnost čuva svježinu, boju i druga osjetilna svojstva proizvoda.”

diplomirana dijetetičarka Tanja Črešnovar

HUMMUS NAMAZI SU BEZ, PA BUDITE I VI

Bez? Bez čega? Bez briga, to je sigurno! Argeta Hummus namaze odlikuje oznaka »BEZ«. Ona garantira da namazi ne sadrže konzervanse, pojačivače ukusa, vještačke boje i gluten. Potpun su prirodan i jednostavan obrok koji se odlikuje pažljivo biranim sastojcima. Napravljeni su na bazi slanutka i raznih kombinacija povrća, od crnih maslina do crvene paprike. Pronađite svoj omiljeni ukus već danas i uživajte u nečem drugačijem tokom sljedećeg obroka.

„Čitajući deklaraciju na hrani, potrošač se informira, identificira i odabire odgovarajuću hranu. Sve naznake na deklaraciji daje proizvođač. Važne informacije su sastojci i prehrambena vrijednost hrane. Mnogo puta ispod sastojaka čitamo duge redove manje ili više razumljivih riječi i E-jeva koji ne donose ništa pozitivno za naše zdravlje. Stoga odabiremo proizvode koji se sastoje od osnovnih namirnica i bez dodatnih aditiva. Argeta Hummus namazi također su bez glutena pa u njima mogu uživati i osobe s alergijom ili intolerancijom na gluten te celijakičari.”

diplomirana dijetetičarka Tanja Črešnovar

Još