Uronite u zabavu noći: Argeta umak - Argeta Uronite u zabavu noći: Argeta umak - Argeta Bosnia

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Uronite u zabavu noći: Argeta umak

Vrijeme čitanja 1 min Podijeli

Planirate neko druženje i želite brzu, laganu i ukusnu užinu dok uživate u razgovoru sa svojim prijateljima? Kada imate običnu posjetu prijatelja iznenadite ih umakom. Zvuči komplikovano zar ne? Ali nije! Argetin umak je brz, jednostavan i ukusan način da začinite vaše zabavno popodne.

Sve što treba da uradite je da stavite umak na stol, gdje svako može dohvatiti grisini i umakati cijelu noć. Zasigurno će i gosti koji nisu toliko gladni odoljeti i umakati grisini iznova i iznova. A najbolji dio? Ne trebate pribor za jelo, samo par maramica i nekoliko prijatelja. Sve što vam treba da napravite umak je zdjela koju sljedeće jutro gotovo da i ne morate oprati.

 

Sastojci:

  • Argeta kokošja pašteta
  • Grisini
  • Slatko vrhnje
  • Crveni luk
  • Biber

Kako?

Umutite vrhnje do pola, dodajte Argeta kokošju paštetu i miksajte zajedno. Zatim začinite smjesu sa crvenim lukom i biberom ili čilijem (za one najhrabrije). U zdjeli u kojoj ste mutili možete i servirati. Servirajte sa grisinijem i neka dobra vremena počnu. Prijatno!

Još