Život je ukusan kao što ga mi činimo. - Argeta Život je ukusan kao što ga mi činimo. - Argeta Bosnia

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Klikom na “Prilagodi postavke” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Život je ukusan kao što ga mi činimo.

Vrijeme čitanja 4 min Podijeli

Diplomirana dijetetičarka otkriva zašto bismo trebali uživati u ribljoj hrani barem dva puta tjedno i zašto su Argeta riblji namazi tako dobri.

Evo činjenice sa kojom uglavnom svi možemo da se poistovetimo – kada zima nestane i prolećno sunce počne sve da nas greje, polako počinjemo da osećamo potrebu za lakšom hranom. I mnogo puta, riba se smatra laganom hranom. Što je, u stvari, istina.

Za ovaj članak pozvali smo diplomiranu nutricionistkinju Tanju Črešnovar iz Slovenije, da nam kaže više o važnosti riblje prehrane i njenim prednostima. Ona kaže da “riba zauzima sve važnije mesto u ljudskoj ishrani, jer ima izvrsnu kombinaciju raznih vitalnih hranljivih sastojaka i mnogih pozitivnih efekata na naše zdravlje”.

Kao hrana koja se lako vari, riba osigurava telu visokokvalitetne proteine, vitamine i minerale. Kombinacija vitamina D, kalcijuma i fosfora u našem telu čini naše kosti jačim. Delovanje joda, selena i cinka brine se o hormonima štitne žlezde.

Dobra vrsta masti.

Riba ima vrlo povoljan sastav masti. Sadrže vrlo malo štetnih ili zasićenih masnih kiselina i bogate su omega-3 masnim kiselinama, koje naše telo ne može samo da proizvede, pa ih je potrebno osigurati kroz ishranu. Ove esencijalne masne kiseline ključne su u gotovo svakom razdoblju života, a većina ih se nalazi u ribama.

Na primer, ove masne kiseline utiču na pravilan razvoj fetusa tokom trudnoće, optimalan rast i razvoj u detinjstvu i adolescenciji. U odraslom dobu i starosti, ove masti održavaju zdravlje srca, moždane funkcije, i bolji vid.

Argeta riblje paštete.

Ovdje u Argeti također volimo proizvoditi riblje paštete. Pripremamo ih s pažljivo odabranim i najdelikatnijim filetima Žutoperajne tune, srdele ili lososa. Začinjeni prirodnim začinima i s nekoliko kapi najboljih biljnih ulja, Argeta riblji namazi su ukusna, nježna i super mazivi mali obrok koji vam je uvijek pri ruci.

No, kako znamo da neki ljubitelji Argete poste nekoliko puta godišnje, pripremili smo im nešto posebno – Argetu Posnu. Ukusna riblja pašteta napravljena bez mliječnih aditiva.

Naravno, kao i svaki Argeta proizvod, riblji namazi također slijede našu formulu BEZ, koja pruža sve naše proizvode izrađene bez konzervansa, umjetnih pojačivača arome, umjetnih boja, palminog ulja i glutena.

Stoga, umjesto da svakodnevno jedete meso, u prehranu jednom ili dvaput tjedno uključite ribu poput lososa, tune, srdele, skuše, pastrve ili proizvoda od njega. Kombinirajte ih s povrćem, cjelovitim žitaricama ili proizvodima od žitarica i sezonskim začinima kako biste osigurali bolju iskoristivost hranjivih tvari.

Sve Argeta riblje paštete otkrijte ovdje:  link.

Još