Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

01

2009 – Argeta Exclusive

Goveja pašteta s tartufi

V letu 2009 smo prvič začutili neponovljivost črnega tartufa. Ta kulinarični diamant smo skrili v seriji paštet Argeta Exclusive in ga čudovito združili z izbranimi kosi govejega mesa. Skupaj so tvorili poslastico za vsakega gurmana, ki je še danes med najbolj priljubljenimi.

2010
‘10

2010 – Argeta Exclusive

Jelenova z rožmarinom

Druga, ki je vstopila v družino Argete Exclusive, je bila izjemna divjačinska poslastica s pridihom mediterana. Nasprotja se privlačijo, zato smo združili okusno jelenovo meso in čudovito aromo rožmarina, ki ju še danes lahko najdete v redni ponudbi Argete Exclusive.

2009
‘09
2011
‘11

2011 – Argeta Exclusive

Tuna z oljčnim oljem in olivami

V letu 2011 smo odkrivali izbrane okuse Mediterana. Za razvajanje brbončic smo poskrbeli z namazom iz prvovrstne tunine, sredozemskih oliv in deviškega olivnega olja.

2010
‘10
2012
‘12

2012 – Argeta Exclusive à la San Rocco, goveja pašteta s šparglji

Chef Teo Fernetich

V sodelovanju s priznano istrsko restavracijo San Rocco in njenim chefom Teom Fernetichem smo v letu 2012 pripravili svojevrsten namaz iz mlade govedine s šparglji in sušenimi paradižniki. Izvrsten okus, ki vas bo popeljal vse do Istre in njenih okusnih dobrot.

2011
‘11
2013
‘13

2013 – Argeta Exclusive à la Zemono, losos z rožmarinom in janežem

Chef Tomaž Kavčič

Velikega kulinaričnega ustvarjalca in vodjo Gostilne pri Lojzetu smo izzvali, da nam zaupa svoj pogled na kulinarično posebnost. Losos, delikatesa severnih morij, dišeči rožmarin z mediteranskim karakterjem in kanček zvezdnatega janeža z aromo skrivnostnega bližnjega vzhoda, to je res izjemna kreacija za prave gurmane.

2012
‘12
2014
‘14

2014 – Argeta Exclusive à La Subida

Chef Alessandro Gavagna

Izjemnega, s prestižno Michelinovo zvezdico okronanega kulinaričnega ustvarjalca in vodjo slovite restavracije La Subida smo izzvali, da nam zaupa svojo interpretacijo nove sezonske posebnosti. Jelenov file, delikatesa celinskih gozdov, pistacija južnega sredozemlja, aromatičen venček naravnih začimb bližnjega vzhoda sestavljen iz črnega popra, koriandra, kardamoma in ingverja ter kanček naravnega vinskega kisa Sirk. Harmonična kreacija za gurmane.

2013
‘13
2015
‘15

2015 – Argeta Exclusive Chef Selection

Chefi Alessandro Gavagna, Tomaž Kavčič in Teo Fernetich

Trije izjemni ustvarjalci, tri izvrstne kreacije v edinstveni kombinaciji za prave gurmane. Argeta Exclusive Chef Selection je izbor treh mojstrovin, ki so jih za Argeto pripravili najvidnejši kulinarični ustvarjalci v regiji, chef Alessandro Gavagna, restavracija La Subida, chef Tomaž Kavčič, Zemono, in chef Teo Fernetich, restavracija San Rocco.

2014
‘14
2016
‘16

2016 – Argeta Exclusive à la Stari Kaštel, dimljen brancin s hruško in medom

Chef Nikola Tadijanović

Za navdušenje brbončic je leta 2016 v svoji kreaciji poskrbel mladi virtuoz iz restavracije Stari Kaštel, chef Nikola Tadijanović. Poiskal je najboljše iz morja, sadovnjaka in čebelnjaka ter s tem ustvaril prvo Argeto s sadnomedenim pridihom. Uživajte v edinstveni, prestižni kombinaciji izbranih okusov dimljenega brancina z dodatkom sočne hruške in sladkega medu.

2015
‘15
2017
‘17

2017 – Argeta Exclusive à la JB

Chef Janez Bratovž

Ko govorimo o Argeti Exclusive, govorimo o izbranosti, edinstvenosti in odličnosti. Tako s ponosom predstavljamo ekskluziven okus leta 2017, ki ga je v svojem slogu ustvaril kuharski velemojster svetovnega kova chef Janez Bratovž JB. Izvrstno pripravljena piščančja jetra je oplemenitil s kandirano pomarančo, ki okusu daje igrivo svežino, prestižnim konjakom ter mešanico začimb ingverja, pimenta, koriandra in muškata, ki prefinjeno zaokrožajo drzno celoto paštete.

2016
‘16
2018
‘18

2018 – Argeta Exclusive à la chef Luka Košir

Chef Luka Košir

Pod kulinarično kreacijo omejene serije Argeta Exclusive sej je leta 2018 podpisal talentirani kuharski virtuoz, chef Luka Košir, ki zagotovo spada v sam vrh slovenske kulinarike. V značilnem inovativnem slogu je svoji račji specialiteti dodal razkošno vaniljo in lešnike v sladkem pomarančnem likerju ter poslastico dopolnil z ostrino začimbne mešanice kardamoma, cimeta, klinčkov in pimenta. Za popolno izkušnjo vas vabimo, da si jo privoščite na grobem lesenem podstavku ali pa kar v objemu narave, od koder tudi izhaja zamisel zanjo.

2017
‘17
2019
‘19

2019 – 10 LET EKSKLUZIVNIH OKUSOV

Chef Janez Bratovž in chef Nikola Tadijanović

Ob 10. obletnici smo posebej za vas obudili dve priljubljeni kreaciji vrhunskih chefov – Argeta Exclusive à la JB restavracija in Argeta Exclusive à la Stari Kaštel – s katerimi smo obeležili 10 let ekskluzivnih zgodb, ki jih v sodelovanju z vrhunskimi chefi pišemo za prave gurmane.

2018
‘18
2020
‘20

POPOLNO KULINARIČNO DOŽIVETJE

À la GREGOR IN DAVID VRAČKO

V zgodbi Argete Exclusive sta svoje poglavje napisala tudi izjemno talentirana David in Gregor Vračko, brata, ki sta v svojih kreacijah predstavila svoji osebnosti – umirjeno prefinjenost in neustavljivo kreativnost.

2019
‘19