Junior Adventures janë një seri tre librash elektronikë për fëmijë në tri grupmosha nga 4 në 9 vjeç. Përmbajtja e secilit libër është përshtatur për nivelin e zhvillimit të fëmijëve për të cilët është hartuar.

Përmes historive, fëmijët zgjidhin detyra të ndryshme që promovojnë zhvillimin e aftësive konjitive, perceptimin, kujtesën, mendimin kritik, krijimtarinë dhe aftësitë motorike që janë të rëndësishme në përgatitjen për shkollë dhe kryerjen e detyrave të shkollës. Gjithashtu, librat janë idealë për zhvillimin e vëmendjes së fëmijëve dhe aftësisë për t’u fokusuar në lloje të ndryshme përmbajtjeje, si verbale ashtu edhe vizuale. Për fëmijët më të vegjël që nuk lexojnë ende vetë, ka gjithashtu regjistrime audio të Junior Adventures.

Qëllimi i projektit, i cili u krijua si bashkëpunim mes Argeta Junior dhe psikologut të njohur të zhvillimit Dr. Matija Svetina, është t’u ofrojë fëmijëve përmbajtje edukuese cilësore në një mënyrë argëtuese dhe interaktive, si dhe të inkurajojë prindërit të kalojnë kohë cilësore me fëmijët e tyre.

Mund t’i shkarkoni librat elektronikë falas nga uebsajti EKNJIGE-JUNIOR dhe të zbuloni historitë argëtuese dhe detyrat interaktive ku mund të keni akses përmes kompjuterit, tabletit ose smartfonit. Kënaquni me aventurat argëtuese me Rosakun Junior!