За правилно функционирање на веб-страницата и за подобрување на вашите искуства користиме колачиња: потребни, аналитички и маркетиншки. Со нив можете да управувате со кликање на „нагодување на поставките“. Детални информации можете да најдете во нашата Политика за колачиња.

НИЕ СМЕ ARGETA

Повеќе од 50 години во сè што правиме, клиентите ни се во умот и во срцето. Се стремиме да го понудиме најдобриот оброк на најискрен начин, па затоа постојано ги подобруваме нашите рецепти и процеси за подготовка. Ние сме најголемиот произведувач на паштети во светот, а портокаловата боја на Argeta, официјално заштитена со авторски права, гордо се појавува на над 30 пазари ширум светот.

Мисија

Мисија
Да креираме најдобри лесни оброци на најискрен начин.

Визија

Визија
Да понудиме најдобро искуство за лесен оброк без стрес.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ?

Идејата за Argeta произлезе сосема случајно.


Работниците во фабриката за производство коцки за супа Argo се побунија кога им здодеа постојано истиот ручек – пилешкото месо од супата. Затоа, членовите на раководството решија да го искористат месото од кое се правеше супата за да направат паштета. Поради ова, кога ги произведуваме паштетите на Argeta, сè уште прво ја вариме супата, па дури потоа го користиме месото, а тоа е и тајната на нашиот успех.


Работниците во фабриката за производство коцки за супа Argo се побунија кога им здодеа постојано истиот ручек – пилешкото месо од супата. Затоа, членовите на раководството решија да го искористат месото од кое се правеше супата за да направат паштета. Поради ова, кога ги произведуваме паштетите на Argeta, сè уште прво ја вариме супата, па дури потоа го користиме месото, а тоа е и тајната на нашиот успех.

За една година да купиме повеќе Аргета паштети од должината на Големиот Кинески ѕид.


Точно е дека Аргета е популарна, бидејќи секоја секунда во светот се отвораат 4 Аргета паштети. И секоја година произведуваме повеќе од 130.000.000 паштети. Ако ги ставиме една до друга, ќе ја надминеме должината на Големиот Кинески ѕид.


Точно е дека Аргета е популарна, бидејќи секоја секунда во светот се отвораат 4 Аргета паштети. И секоја година произведуваме повеќе од 130.000.000 паштети. Ако ги ставиме една до друга, ќе ја надминеме должината на Големиот Кинески ѕид.

Аргета има истоименик.


Во 2013 година девојче родено во Косово, го добила името Аргета. Тие велат дека им се допаѓа како звучи зборот , но се сигурни дека самиот бренд има некое потсвесно влијание врз нивниот избор. Девојката е голем обожавател на Аргета, особено Аргета Јуниор но,бидејќи производот е многу популарен во Косово, нејзиното име го сакаат сите.


Во 2013 година девојче родено во Косово, го добила името Аргета. Тие велат дека им се допаѓа како звучи зборот , но се сигурни дека самиот бренд има некое потсвесно влијание врз нивниот избор. Девојката е голем обожавател на Аргета, особено Аргета Јуниор но,бидејќи производот е многу популарен во Косово, нејзиното име го сакаат сите.

Временската машина на Argeta

Патувајте низ времето
1957
bullet
На почетокот, имаше коцки за супа
1963
bullet
Се роди паштетата
1977
bullet
Паштетата го доби името Argeta
1993
bullet
Argeta за прв пат ги премина границите
2000
bullet
Нови вкусови: од џигер, говедска, мисиркина
2002
bullet
Креирање на слоганот „Argeta – добрата страна на лебот“