За правилно функционирање на веб-страницата и за подобрување на вашите искуства користиме колачиња: потребни, аналитички и маркетиншки. Со нив можете да управувате со кликање на „нагодување на поставките“. Детални информации можете да најдете во нашата Политика за колачиња.

ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ

Нам ни е важно да покажеме колку сме благодарни и да ѝ вратиме на животната средина во која работиме и на сите кои се вклучени во овој процес. Немаме недостиг на одржливо ориентирани проекти, бидејќи нашите цели се сложени и амбициозни.

Животниот пат на Argeta

Со кликање на иконата, можете да дознаете кои чекори веќе сме ги презеле за да го намалиме нашето влијание врз животната средина.

bullet
Производство на пакувањата

При производство на пакувањата користиме рециклиран алуминиум, кој е посоодветен за заштита на животната средина од пластиката, а дури и од стаклото.

bullet
Производство на паштети во фабриките во Изола и во Сараево

Сите наши производни погони се стремат да постигнат најголема можна заштеда на енергија, па затоа го намалуваме користењето електрична енергија и вода.

bullet
Дистрибуција во продавници

Близината на производните погони обезбедува пократок пат и поедноставна дистрибуција, што исто така значи помалку штетни последици за животната средина.

bullet
Крај на животниот век на производот

Сите процеси се меѓусебно поврзани во кружен систем на економија, што значи дека знаеме од каде доаѓаат суровините што ги користиме и планираме што ќе се случува со нашиот отпад.