Produkty argeta otrzymały certyfikat nielsen

Firma Nielsen zajmująca się badaniem rynku stwierdziła, że produkt marki Argeta jest „mięsnym pasztetem nr 1 w Europie”. Prowadząc badania rynku, firma Nielsen kontaktuje się bezpośrednio z przedsiębiorcami, dzięki czemu przyznawane przez nią certyfikaty są uznawane za jedne z najbardziej wartościowych. Firma działa w ponad 100 krajach, a jej badania obejmują 90% ludności z całego świata.

Najpierw bulion, później pasztet, teraz jeszcze więcej

Pomysł na pasztet narodził się w 1963 roku. Wówczas pasztet Argeta (jeszcze pod inną nazwą) był produktem ubocznym rosołu, z którego produkowany był bulion. Niedługo później zarząd zaproponował, aby połączyć wybrane porcje mięsa z kurczaka z naturalnymi przyprawami i olejami roślinnymi. W ten sposób powstał pasztet z kurczaka znany pod nazwą Argeta. Z czasem gama smaków pasztetów marki była rozszerzana. Obecnie w sprzedaży dostępne są nie tylko pasztety mięsne i rybne, ale też smarowidła z warzyw.

Podstawa sukcesu marki argeta

Enzo Smrekar, dyrektor generalny strategicznej jednostki biznesowej smarowideł wytrawnych, Atlantic Grupa, powiedział: „Filarami sukcesu marki Argeta jest wiara w jej najważniejsze produkty i spełnianie obietnic składanych konsumentom. W dzisiejszych czasach, gdy na każdym kroku możemy natknąć się na liczne zamienniki i całkiem nowe marki, specjalista ds. zarządzania rynkiem musi być wytrwały, odważny i spostrzegawczy. Powinien śledzić i uwzględniać obowiązujące trendy, wybierać dobrych i odpowiedzialnych partnerów biznesowych i doradców, a przede wszystkim trzymać się wyznaczonego planu i kierować markami z myślą o osiąganiu celów i przekraczaniu ich”.

Pasztet Argeta jest znany i lubiany nie tylko na rynku lokalnym, ale też zagranicą. Obecnie produkty marki Argeta są sprzedawane w 28 krajach, m.in. w Australii, Kanadzie, USA i Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Wcześniej pasztet Argeta zajmował czołową pozycję na rynku w Słowenii, Austrii, Szwajcarii, Macedonii, Bośni i Hercegowinie, Kosowie i Chorwacji. Marka cieszy się też popularnością w Niemczech, Serbii i Szwajcarii i posiada znaczne udziały w tamtejszych rynkach.