Atlantic Grupa uspešno je preplivala okean koji deli Stari od Novog kontinenta i od sada jedan od svojih najuspješnijih brendova proizvodi i u Sjedinjenim Američkim Državama. Nakon uspešnih priprema danas je pokrenuta proizvodnja delikatesnog namaza Argeta u mestu Harrisburg u saveznoj državi Pennsylvania,  a u prvoj godini očekuje se prihod od prodaje od tri miliona dolara.

Saradnja sa američkom kompanijom Brother&Sister

Argeta će se, u skladu sa strogim kriterijima sledstvenosti, uz vrhunsku tehnologiju usavršenu u dve regionalne fabrike– slovenačkoj Izoli i Hadžićima u BiH, proizvoditi ekskluzivno za severnoameričko tržište u saradnji sa američkom kompanijom Brother&Sister u Harrisburgu. Poznato je kako se Argeta proizvodi bez nusproizvoda mesne industrije, isključivo od kvalitetnih komada mesa i prirodnih začina, bez konzervansa i aditiva bilo koje vrste, kao i sa istaknutim međunarodnim certifikatima kvaliteta.

Argeta na 2 hiljade prodajnih mesta u Americi i Kanadi

Tokom novembra i decembra 2017. u saradnji sa lokalnim distributivnim partnerima kreće intenzivna distribucija Argete na gotovo dve hiljade prodajnih mesta u SAD-u i Kanadi, praćena ubrzo snažnom promotivnom kampanjom, najprije na prodajnim mestima i u digitalnim medijima. Generalni direktor Strateškog poslovnog područja Delikatesni namazi Atlantic Grupe, Enzo Smrekar, objasnio je kako je reč o značajnom iskoraku brenda koji je jedan od najpotentnijih ambasadora Atlanticove strategije internacionalizacije, ne samo u Evropi nego i u prekomorskim zemljama.

Najveći brend paštete na svetu

» Nećemo preterati ako kažemo da je Argeta najveći brend paštete na svetu, jer se među mnogobrojnim robnim markama pašteta, pojedinačno gledano, upravo Argete proda najviše. Kroz decenije negovanja kvaliteta i stalnih inovacija asortimana, Argeta je  u delu  regiona JI Europe postala i sinonim za najbolju paštetu. Kao jedan od nosioca procesa internacionalizacije u celoj Atlantic Grupi, odlučili smo se za hrabru i ambicioznu, ali dobro planiranu i realnu strategiju širenja i izvan Evrope, gde smo se već uspešno etablirali. U Austriji, naime, Argeta već ima više od 37 odsto tržišta, u Švajcarskoj gotovo 30 odsto, dok u Nemačkoj i Švedskoj napredujemo od stabilnih deset odsto tržišta. Sada otvaramo vrata američkog tržišta, s velikim potencijalom koji ćemo znati da iskoristimmo«, rekao je Smrekar.