Dodeljuje je Poslovni dnevnik u saradnji s Berzom čime odaje priznanje investicione zajednice kompanijama koje imaju fer i transparentne odnose prema investitorima. U konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa CROBEX kao i društva uvrštena u Službeno tržište Zagrebačke berze, a o nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterijuma koji se odnose na poštovanje Pravila Berze od strane izdavaoca te na osnovi ankete sprovedene među učesnicima tržišta kapitala.

Valamar Riviera I Hrvatski Telekom dobitnici su druge, odnosno treće nagrade.

Transparentnost i odgovornost

Nagradu je preuzela rukovodilac Odnosa s investitorima Ivana Barać koja je tom prilikom zahvalila kolegama koji vredno rade kako bi poslovni rezultati bili prezentovani ulagačima.

“Jedna smo od prvih kompanija koja je implementirala visoke standarde korporativnog upravljanja. Trenutno smo jedina kompanija čije su deonice uvrštene u Prime Market, elitnu kotaciju Zagrebačke berze koja zahteva povećan nivo transparentnosti”, istakla je i pritom pozdravila projekat Zagrebačke berze i Evropske banke za obnovu i razvoj u izradi novog kodeksa korporativnog upravljanja.

Transparentnost u finansijskoj komunikaciji neizostavna je karika prilikom ulaganja. U odnosu prema svim stejkholderima odgovornost je integralni deo strategije razvoja Atlantic Grupe, a već dugi niz kvartala u kontinuitetu Atlantic ostvaruje rezultate koje i najavljuje, na temelju čega tržište kapitala, kao i  deoničari, prepoznaju kompaniju kao transparentnu, odgovornu i perspektivnu.