Junior dogodovštine su serija od tri knjige namenjene deci tri različite starosne grupe od 4 do 9 godina. Sadržaj svake knjige je prilagođen razvojnom nivou dece kojima je namenjena.

Deca kroz različite dogodovštine glavnog junaka rešavaju različite zadatke, koji stimulišu razvoj kognitivnih sposobnosti, percepcije, pamćenja, kritičnog razmišljanja i motoričkih veština potrebnih za pripremu za školu ili za rešavanje svakodnevnih školskih obaveza. Za mlađu decu koja još ne čitaju sama tu su zvučni snimci Juniorovih dogodovština.

Svrha projekta koji je nastao kroz učestvovanje Argete Junior i priznatog razvojnog psihologa, dr. Matije Svetine, je da se deci ponudi kvalitetan edukativni sadržaj na zabavan i interaktivan način, kao i da se animiraju roditelji na kvalitetno provođenje slobodnog vremena s decom.

E-knjige možete besplatno preuzeti na web stranici EKNJIGE-JUNIOR i otkrijte zabavne dogodovštine i interaktivne zadatke do kojih lako možete pristupiti preko kompjutera, tableta ili mobilnog telefona.

Uživajte u zabavnim dogodovštinama s patkom Junirom!