Novi ljubimac gurmanskih sladokusaca, Argeta Exclusive a la chef Luka Košir, nadahnuće vuče iz prirode i harmonije ukusa koji na prvu ne idu zajedno. Crna posudica, ovaj put u inovativnom stilu chefa Luke Košira, donosi specijalitet patke koji ukonponovan s vanilom i prženim lešnikom iznenađuje s novom dimenzijom ukusa, sve to je zaokruženo s kardamom, cimetom, karanfilićem i pimentom (mešavina začina) . Novu Argetu Exclusive a la chef Luka Košir ćete moći da probate u određenim prodavnicama na određeno vreme.

Jedinstven specijalitet od patke

Luka je svoj kulinarski put započeo u restoranu JB pod mentorstvom chefa Janeza Bratovža. U kratkom vremenu nakon toga je odlučio da sledi svoje snove i postane chef svog porodičnog restorana Grič, gde lepote prirode i divljine prenose u kulinarski užitak. Njegova želja je bila da stvori ličnu filozofiju i identitet temeljen na korišćenju lokalnih sastojaka, koja uključuje niz aktivnosti kao što su vrtlarstvo i lov. Luka Košir je poznat po svojoj inovativnoj upotrebi sezonskih sastojaka i uskoj povezanosti sa prirodom, što mu omogućuje da, kako on sam kaže, prenese hranu iz vrta direktno na tanjir.

Jedno od spektakularnijih jela koje Luka nudi u svom restoranu su mravi koje samostalno skuplja u obližnjoj šumi, kao specijalitet kuće istakao je patku koju uzgaja na svojoj ekološkoj farmi. Upravo zbog svoje posebnosti je pačje meso postala osnova nove Argeta Exclusive paštete, koja je napravljena iz prvoklasnog  mesa s dodatkom vanile i prženog lešnika zaokružena kardamom, cimetom, karanfilićem i pimentom (mešavina začina) – Argeta je ponovo dokazala kako je, uprkos izazovima široke proizvodnje, realizovana gurmanska bajka.

„Argeta uvek svojim potrošačima nudi samo najbolje, ali s Exclusive proizvodom svojim potrošačima pruža nešto zaista posebno. Zahvalnost ide svim vrsnim kulinarskim majstorima, zahvaljujući kojima je ova ideja i postala nešto sasvim drugačije od uobičajenog i nešto posebno za sve potrošače. Dodatna zahvalnost ide iskusnom timu Argetinih stručnjaka koji su učestvovali  u stvaranju ovog novog Argeta Exclusive ukusa u saradnji s chefom Lukom Koširom. S ponosom mogu reći da  Argeta a la chef Luka Košir zastupa sve nijanse vrhunskog i inovativnog recepta mladog virtuoza, chefa Luke Košira.“ rekao je Enzo Smrekar, glavni direktor SPP-a Delikatesni namazi.