Obeleži kraj leta porodičnom avanturom - Argeta Serbia

Kako bismo obezbedili pravilan rad veb-sajta i poboljšali vaše iskustvo, koristimo sledeće kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na “prilagođavanje postavki” možete da upravljate njima. Molimo Vas da posetite Politiku kolačića, za više informacija o tome kako i zašto se koriste kolačići na ovom sajtu.

Obeleži kraj leta porodičnom avanturom

Vreme čitanja 1 min Podeli

Dosada često može biti iskorišćena kao opravdanje za šoping, igranje kompjute igara i provođenje previše vremena na smartfonu. Umesto da planiraš koju igricu ili novu tehnološku napravu treba da kupiš tvom detetu, razmisli šta sve te novotarije, koje će uskoro sakupljati prašinu, uopšte znače. Zar ne želiš da upoznaš tvoje dete sa pravim vrednostima? Ove godine možete završiti letnji odmor, zajedno, na nezaboravan način; evo nekoliko predloga.

Putevi porodičnog nasleđa

Zaboravi na crno-bele albume u kojim su slike ljudi koje deca neće prepoznati – pokaži im odakle potiču koreni vaše porodice. Sigurno postoje mesta iz vaše porodične istorije koja nisite posetili sa vašom decom. Krenite na put, pozovi telefonom dalekog rođaka kojeg niste videli godinama, pripremi Argeta pileću paštetu kao brz, nostalgičan, obrok i putovanje može da počne.

Odrastanje kako ga se ti sećaš

Ne dozvoli deci da sve vreme bulje u ekrane kompjutera – pokaži im kako dani mogu biti lagani i zabavni, bez digitalnih uređaja.

Obriši prašinu sa starog špila karata, pronađi staru društvenu igru, neki papir i olovku i pokaži im “old school” način zabave. Igrajte igre koje ste se nekada igrali sa vašim prijateljima. Zašto ne biste preskakali vijaču ili izgradili kućicu na drvetu. Probajte – analogno je takođe jako zabavno.

Priseti se prošlosti

Razbudi maštu tvog deteta i povedi ga da posetiti Gamzigrad. Pokaži mu ostatke starih rimskih građevina i zamišljajte, zajedno, kako su nekada davno, na tom mestu, živeli ljudi. Ako više voliš prirodnjačku istoriju, posetite Resavsku pećinu i objasni mu koliko vremena treba pećini da formira svoju fascinantnu unutrašnjost.

Bez obzira za koju opciju se odlučiš, znaj da ćete se sjajno zabaviti. Provedi što više kvalitetnog vremena sa tvojim klincima, priredi im uspomene i iskustva kojima će lakše graditi svoju budućnost.

Više o