Argeti nielsenov certifikat

Argeta je postala »Pašteta številka ena v Evropi«, kar je s podatki potrdila raziskovalna hiša Nielsen.​. Nielsenovi certifikati veljajo za ene izmed najvrednejših, saj podjetje opravlja svoje raziskave direktno s trgovci, delujejo v več kot 100 državah in zajemajo 90 % svetovne populacije.

Od jušnih kock do prve paštete in naprej

Ideja za nastanek paštete se je porodila že leta 1963. Tistega leta je Argeta, takrat še ne pod tem imenom, nastala kot stranski produkt pri kuhanju kokošje juhe, iz katere so pripravljali jušne kocke. Nekaj časa kasneje se je vodstvu porodila ideja o uporabi kosov izbranega kokošjega mesa v kombinaciji z naravnimi začimbami in rastlinskimi olji, tako pa je nastala kokošja pašteta, ki je danes znana pod imenom Argeta. Kasneje je Argeta razširila svoj rang okusov, ki danes obsega tako mesne kot ribje okuse, Argeta pa pod svojo blagovno znamko ponuja tudi zelenjavne namaze.

Temelji uspeha argete

Po besedah Enza Smrekarja, glavnega direktorja SPP Delikatesni namazi: »Argeta gradi svoje uspehe z zaupanjem v svoje glavne produkte in s poosebljanjem sporočila, ki ga kot blagovna znamka širi med potrošniki. V današnjem času, kjer prevladuje poplava substitutov in različnih na novo ustvarjenih blagovnih znamk, moraš kot tržni vodja ostati vztrajen, pogumen in razumevajoč. To pomeni, da moraš neprestano spremljati in upoštevati trende, izbirati dobre, zaupanja vredne poslovne partnerje in svetovalce, predvsem pa držati fokus in usmerjati blagovno znamko na njeni poti k zastavljenim ciljem. In še naprej.«​