Junior dogodivščine so serija treh e-knjig, namenjenih otrokom v treh različnih starostnih skupinah od 4 do 9 let. Vsebina vsake knjige je prilagojena razvojni stopnji otrok, ki jim je namenjena.

Otroci skozi zgodbe rešujejo različne problemske naloge, ki spodbujajo razvoj kognitivnih sposobnosti, percepcije, spomina, kritičnega razmišljanja, ustvarjalnosti in motoričnih veščin, pomembnih za pripravo na šolo in reševanje nalog v šoli. Prav tako so zelo primerne za razvoj otrokove pozornosti in sposobnosti osredotočanja na različne vrste vsebin, tako verbalnih kot vizualnih. Za mlajše otroke, ki še ne berejo sami, so na voljo tudi zvočni posnetki Juniorjevih dogodivščin.

Namen projekta, ki je nastal kot sodelovanje Argete Junior s priznanim razvojnim psihologom, dr. Matijo Svetina, je otrokom ponuditi kakovostne izobraževalne vsebine na zabaven in interaktiven način, ter spodbujati starše h kakovostnemu preživljanju prostega časa z otroki.

E-knjige si brezplačno prenesite na spletni strani EKNJIGE-JUNIOR ter odkrijte zabavne zgodbe in interaktivne naloge, do katerih lahko dostopate preko računalnika, tablice ali pametnega telefona. Uživajte v zabavnih dogodivščinah z račkom Juniorjem!