Argeta Exclusive à la JB s pomarančno kremo in tartufi - Argeta Argeta Exclusive à la JB s pomarančno kremo in tartufi - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Argeta Exclusive à la JB s pomarančno kremo in tartufi

RECEPT Janez Bratovž Deli vsebino

Recept za 2 osebi

SESTAVINE:

  • Pašteta Argeta Exclusive à la JB*
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlička pektina
  • 1 pomaranča
  • Tartufi

*Uporabite lahko tudi pašteto Argeta Jetrna.

PRIPRAVA:

V vreli vodi celo pomarančo kuhajte do mehkega, približno 45 minut. Pomarančo ohladite, jo prepolovite in ji odstranite peške. Nato jo do gladkega zmiksajte v stoječem mešalniku. Tej zmesi dodajte sladkor in pektin ter kuhajte še pol ure, da dobite rahlo kremo.

NASVET ZA SERVIRANJE:

Na krožnik namažite pašteto v obliko, kakršno želite, naribajte tartufe in priložite pomarančno kremo.

VINSKA SPREMLJAVA

Renski rizling 2017, Joannes Protner
Barva je srednje globoka zlatorumena, cvetica pa poudarjena. Ponudi tako mladostne kot zorjene note, precej je že mineralnih not, ki spominjajo na lapor in mokri kamen. V ustih je vino slajše, srednjega telesa, lepo se ujame z zmerno visoko kislino, ki skupaj z malce oljnato teksturo ter vonjem po marelicah in breskvah pove, da je bilo grozdje dokaj pozno trgano. Intenzivnejšega okusa, samosvojega značaja, ki pa ostaja nedvomno renski.

Več