Goveja pašteta, mille-feuille, jajčevec in črni tartuf - Argeta Goveja pašteta, mille-feuille, jajčevec in črni tartuf - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Goveja pašteta, mille-feuille, jajčevec in črni tartuf

RECEPT Luka Košir Deli vsebino

Recept za 4 osebe

SESTAVINE:

  • Argeta Exclusive Goveja s tartufi
  • 200 g listnatega testa
  • 1 mladi jajčevec
  • 30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 30 g spomladanskih črnih tartufov
  • Sol

PRIPRAVA:

V vroče oglje položite jajčevec. Obračajte ga toliko časa, da se lupina enakomerno ožge, nato ga zavijte v alu folijo za približno 20 minut. Medtem ko čakate, da se jajčevec ohladi, segrejte pečico na 200 stopinj in v njej specite listnato testo, ki ste ga prej razvaljali na tri milimetre, pecite od 15 do 20 minut. Ko je pečeno, ga zrežite na kvadratne kose, velike približno tri krat šest centimetrov. Jajčevec razpolovite, previdno odstranite meso, pri tem pa pazite, da se izognete zoglenelim delcem. Meso jajčevca preložite v stoječi mešalnik in mu pri visoki hitrosti dodajajte oljčno olje tako, da dobite kremasto emulzijo. Solite po okusu.

NASVET ZA SERVIRANJE:

Krožnik sestavite tako, da na list testa nabrizgate jajčevec, nanj položite naslednji listič testa, nanj nabrizgajte pašteto, vmes pa položite tanke rezine tartufa. Nato vse skupaj postavite v stolpiče »mille-feuille«. Če želite, lahko jedi dodate sveža zelišča, na primer zvezdnico ali rogovilček.

VINSKA SPREMLJAVA

Zakaj 2016, Borut Kocijančič
Sauvignonasse, nekdanji furlanski tokaj, je vino slamnato rumene barve z zelenimi odsevi. Cvetica je srednje poudarjena, nekoliko dozorela, kompaktna. Zaznave po suhem cvetju, suhih začimbah, limeti in še čem so lepo prepletene v enovito cvetico. V ustih je vino suho, zmernih kislin. Nižjo stopnjo kislin uspešno nadomestita intenzivnost okusa in nekoliko slani naboj. V okusu je vino intenzivno, sveže, a polnega telesa, sklene pa se v daljšem, obstojnem pookusu.

Več