Nauči se leteti in se osvobodi svojih strahov - Argeta Nauči se leteti in se osvobodi svojih strahov - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Nauči se leteti in se osvobodi svojih strahov

Čas branja 2 min Deli vsebino

Ali ni smešno, kako si vsi želimo, da bi lahko leteli svobodno kot ptice, toda hkrati se po tihem bojimo letenja z letalom? Zgodba o pustolovščini matere in hčere te bo spodbudila, da se osvobodiš strahov, če čutiš enako bodisi pri letenju ali pri čem tako majhnem, kot so zelenjavni namazi.

Vsak peti človek se boji letenja, kar imenujemo aviofobija. Morda bi se nekateri izmed njih strinjali z našo teorijo na osnovi zelenjavnih namazov: to je zato, ker sladkega ali slanega na letalu zaradi nadmorske višine in tlaka ter pomanjkanja vlažnosti niti približno ne moremo okusiti tako dobro kot sicer. Zrak v kabini zmanjšuje tudi sposobnost vonjanja, okušanje pa je prav toliko odvisno od nosnih votlin kot od brbončic. Seveda si nihče ne želi pustega okusa hrane. Ne na tleh, še posebej pa ne v zraku!

Naša neustrašna prijateljica Karmen je svojo zelo pogumno mater vzela s seboj na nepozabno dogodivščino: obe sta se naučili leteti. Gotovo se sprašuješ, kako je to mogoče.

Z dvema besedama: z vetrovnikom.

Ena za drugo sta se dvignili od tal in začeli leteti z največjim nasmehom na obrazu. Leteli sta brez kril! Kakšen občutek!

Ker letenje ni enostavno, sta postali lačni in na srečo so namazi Argeta odličen prigrizek. Vedno je pametno imeti s seboj zavojček krekerjev in Argeto za primer, da te zgrabi lakota. Privoščili sta si hitro malico, preden sta se vkrcali na letalo za panoramski let in med letenjem našli popoln kotiček za naslednji piknik. Zopet sta uživali, tokrat v razgledu na obalo pod sabo. Ko sta pristali, sta zaslišali prikupno zahvalo: »Hvala, da ste leteli z Argeta Airways!«

Poiskali sta svoj kotiček in bili deležni nebeške večerje z najlepšim razgledom na morje. To bi morali vsaka mati in hči izkusiti vsaj enkrat v življenju.

Več