Praznik športa v Planici je bil obarvan oranžno - Argeta Praznik športa v Planici je bil obarvan oranžno

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Planica 2021

Praznik športa v Planici je bil obarvan oranžno

Deli vsebino

Letos Letalnica bratov Gorišek gosti kar štiri tekme, saj je prva nadomestila tekmo, ki bi se morala 21. marca odviti na letalnici v Vikersundu na Norveškem. Za takšno organizacijo je bila potrebna prava podpora in Argeta, ki je velik podpornik športa, se je hitro odzvala. Postala je generalni pokrovtelj prvega tekmovalnega dne.

Še zadnje priprave na trenutek resnice

Dan je bil čudovit, vendar pa to niso bile idealne razmere za sneg, ki se je že zjutraj začel topiti. Slovenska vojska je tokrat varovala sneg in mu delala senco, ekipa organizatorja pa je postavljala smrečice, ki so tekmovacem pomagale premagati difuzno svetlobo in se lažje orientirati v zraku.

Tekmovalcem smo prenesli vaša navijaška sporočila

Argeta je v dneh pred prvo tekmovalno tekmo na svojih družbenih omrežjih Slovenije, Poljske, Rusije, Avstrije, Švice in Nemčije zbirala spodbudna sporočila za tekmovalce. Prejeli smo jih na stotine in najbolj izvirne ter navihujoče prenesli na veliko digitalno platno v Planici, da so besede njihovih navijačev letacem dajala dodatno spodbudo!

Zmaga je šla planiškemu rekorderju

Zmago je prinesel zadnji polet tekme. Slavil je Ryoyu Kobayashi s poletom dolgim 244,5 metra, pri čemer njegov rekord 252 metrov še vedno ostaja nepremagan.

Več