Prebudi ustvarjalnost z izzivom treh obrokov - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prebudi ustvarjalnost z izzivom treh obrokov

Čas branja 2 min Deli vsebino

Si utrujen/a od neskončne dileme, kaj skuhati naslednji dan? Včasih potrebujemo samo ustvarjalno brco v zadnjico in ne, ne mislimo brce Michelinovega zvezdniškega kuharja ali celo učitelja kuhanja. Govorimo o majhni brci, srčkani, taki, zaradi katere se včasih spotaknemo in pademo. Lahko je glasna in nas kdaj spravi celo do joka, toda ob koncu dneva imamo ravno to majhno brco nadvse radi.

Kdo naj poskrbi za ustvarjalno brco?

Zakaj ne bi svojim otrokom dovolili, da nas spodbudijo in vodijo v naših prizadevanjih, da prekinemo kulinarično ustvarjalno blokado, ki se je nekako zasidrala v naših glavah. Obstaja kdo primernejši, da prevzame kuhinjske pripomočke, tudi če samo za trenutek, in nas opozori, da je ravno nepopolno lahko popolno zaradi svojega razigranega, neokrnjenega in svobodnega duha?

Torej, kaj bomo počeli?

V prvi vrsti bomo ustvarjali nore, zabavne in pristne spomine s svojimi otroki.

Bistvo vaje je, da pustimo stvarem iti svojo pot. Sliši se enostavno, kajne? Svojemu otroku boš prepustil/a, da opravi vse delo, naj bo tokrat tvoj pomožni ali kar glavni kuhar. Ker vsaka vaja potrebuje izziv, bo moral tvoj otrok v obroke vključiti izdelke Argeta.

Tvoj otrok bo pripravljal tri različne obroke: zajtrk, popoldansko malico in večerjo. Za vsakega izmed treh obrokov bomo našteli osnovne prehranske skupine, ki jih lahko uporabi. Odloči se, katere izdelke boš kupil/a in koliko, tvoj otrok pa bo nato sestavil recept malega šefa:

Zajtrk:

  • sadje
  • mlečni izdelki

Popoldanska malica:

  • beljakovine
  • zelenjava

Večerja:

  • žitarice
  • mlečni izdelki

Ker slabih idej ni, te vabimo, da kulinarične mojstrovine svojega otroka deliš z nami. Fotografije in recepte, ki jih je ustvaril tvoj otrok, pošlji na [email protected] in ne pozabi ostati v stiku s svojim notranjim otrokom.

Več