Športni izzivi za vsak dan - Argeta Športni izzivi za vsak dan - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Športni izzivi za vsak dan

Čas branja 3 min Deli vsebino

»Tudi jaz bi lahko bil fit, močan in uspešen športnik. Ampak kaj, ko nimam časa za trening.« Vam je to znano? No, Filip Flisar je z Argetinimi poletnimi izzivi predstavil, kako lahko na zabaven način potrenirate in izboljšate kondicijo na prostem. Zdaj pa ti ob pomoči osebnega trenerja Kristiana Vrečiča predstavljamo, kako se lahko treninga lotiš kar med domačimi štirimi stenami.

Vsak hodi v trgovino. Po prihodu domov, s polnimi vrečami nakupa, pa je treba vse še pospraviti. Tudi v kuhinji smo vsak dan, po večkrat. In le kdo se ne veseli dopusta, za katerega je treba spakirati kovčke.

Zakaj ne bi prav pri teh opravilih hkrati tudi malo trenirali? Izbrali smo tri vaje, s katerimi lahko v svoje življenje vneseš nekaj športa, ob tem pa izboljšaš svojo moč, vzdržljivost, ritem in natančnost.

1. Vaja: Izpadni korak z dvignjeno nogo

Postavi se pred stol, tako da je stol za tvojim hrbtom in z eno nogo stopi nazaj na stol. Z nogami stojiš v širini bokov, dolžina pa naj bo normalni hodni korak. Pri vaji spuščaš koleno dvignjene noge, tik pred tlemi ali po rahlem dotiku pa se ustaviš in znova dvigneš.

Število kupljenih izdelkov bo predstavljalo število ponovitev prve serije. Zdaj vzameš v roke polne nakupovalne vreče in začneš z vajo. Ko opraviš vse ponovitve na obeh nogah, odstraniš en izdelek iz nakupovalne vreče in ponoviš vajo. Tokrat narediš eno ponovitev manj. Vajo izvajaš, dokler ne pospraviš nakupa. Če je nakup manjši od 10 izdelkov, narediš v vsaki seriji po deset ponovitev.

Izpadni koraki in njegove variacije so med pomembnejšimi vajami spodnjega dela telesa. Z vajo razvijaš moč nog in jedra, ter izboljšuješ ravnotežje.

2. Vaja: Skipping z mešanjem frapeja

V poletnem času še posebej tekne hladna frape kava. Ob pripravi pa lahko še nekaj narediš za svojo kondicijo. Skipping ali dviganje kolen je vaja, ki posnema tek, med njenim izvajanjem pa ostaneš na mestu.

Pripravi si majhen kozarec za vlaganje, nalij 0,5 dcl vode in dodaj dve žlički instant kave. Dobro zapri in začni z vajo. Dvigovanje kolen izvajaš maksimalno hitro, ob tem pa diagonalno vključuješ roke. Vajo izvajaš šestkrat po 1 minuto z vmesnim 30 sekundnim premorom, pred vsako novo serijo pa prestaviš kozarec v drugo roko.

Skipping je tekaška vaja s katero krepiš vzdržljivost in vplivaš na ritem.

3. Vaja: Prestavljanje kovčka

Preden odpotuješ, je treba spakirati še kovčke. Tudi pri pakiranju lahko narediš kaj koristnega zase!

Sedeš ob kovček, za vsako vnešeno oblačilo pa ga prestaviš z ene na drugo stran in nazaj. Pri izvedbi paziš, da pred samim dvigom močno napneš mišice jedra. Če bo kovček postal pretežek, prenehaš z vajo.

Z rotacijami trupa vplivaš na krepitev stranskih in globokih trebušnih mišic. Omenjene mišice so pomembne pri stabilizaciji telesa, stezajo trebuh in imajo veliko vlogo pri vajah moči in ravnotežja.

Časa imamo vsi dovolj, da na dnevni bazi naredimo nekaj koristnega zase. Ne rabimo ga na pretek, govorimo o nekaj minuntah na dan. Saj veš kako pravijo, »vaja na dan, odžene dohtarja stran«. In sedaj, ko si opravil vse Kristianove vaje je pa seveda čas, da se nagradiš z Argeta namazi. 😉

Več