Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

09.08.2022

Argeta Exclusive Akademija že tretje leto odpira svoja vrata

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Argeta Exclusive Akademija že tretje leto raste, se razvija in še naprej širi kuharske veščine med mlade, talentirane študente gastronomije. Mladim kuharskim vajencem vrata svojih kuhinj odpirajo sama zveneča imena, saj svoje bogato znanje predajajo chef Janez Bratovž iz Restavracije JB, chef Teo Fernetich iz restavracije San Rocco, chef David Vračko iz Restravracije Mak, chefinja Nina Čarman iz Gostilne & vinoteke Danilo in chef Luka Košir iz Gostišča Grič.

Kdo si ne bi želel učiti od največjih slovenskih in hrvaških chefov, ki so v preteklosti tudi pustili svoj pečat v svetu Argeta Exclusive z izjemnimi kulinaričnimi kreacijami? Vsako leto ta neprecenljiva življenjska izkušnja pripade dvema najboljšima študentoma gastrononije iz Hrvaške in Slovenije, ki ju predlagajo profesorji izbranih kulinaričnih šol. Slovenskega kandidata izberejo v Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana, hrvaškega pa na ASPIRA University.

Vrhunsko priložnost bosta letos dobila Jure Cesar in Karlo Gabrovac

V prvi sezoni Argeta Exclusive Akademije v letu 2020 sta bila izbrana mlada talenta Jaka Martinčič in Ana Mucić, lani sta v vode visoke kulinarike zaplula Anže Bilban in Ines Jurišić, letos pa se bosta kuhinjah vrhunskih chefov kalila Jure Cesar in Karlo Gabrovac. Opravljala bosta enomesečno prakso v različnih kuhinjah slovenskih in hrvaških chefov, kjer bosta imela možnost iz prve roke spoznati filozofijo svojih mentorjev, naučila se bosta številnih novih tehnik, ki omogočajo drugačno pripravo jedi, in dobila odličen vpogled, kako se vrhunska kulinarika spreminja in kako raste zavest o kakovostnih lokalnih sestavinah.

Pri Argeti dobro vemo, da je življenje, kar sami ustvarimo iz njega, zato dajemo mladim kuharjem na slovenskih in hrvaških tleh priložnost, da se učijo od najboljših in tako ustvarjajo vrhunske krožnike. Argeta s to povezavo mladih s chefi, ki jim predajajo svoje bogate izkušnje in znanje, prevzema odgovornost do razvoja slovenske in regijske kulinarike. 

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.