Argeta Exclusive Akademija - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

23.02.2021

Argeta Exclusive Akademija

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

V sklopu desete obletnice blagovne znamke Argeta Exclusive smo ustanovili dolgoročni trajnostni projekt Argeta Exclusive Akademija. To je poseben mentorski program, ki talentiranim študentom gastronomije ponudi ekskluzivno možnost učenja od največjih slovenskih in hrvaških kuharskih velemojstrov. Mentorji so vrhunski chefi kot na primer Teo Fernetich, Janez Bratovž in Luka Košir.  

V prvi sezoni Argeta Exclusive Akademije v letu 2020 sta bila izbrana mlada talenta Jaka Martinčič iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana in Ana Mucić iz ASPIRA University na Hrvaškem. Dobila sta enkratno priložnost širiti svoja obzorja in plemenititi svoje kuharske spretnosti, saj sta opravljala prakso pri treh vrhunskih chefih, kar je neprecenljiva izkušnja za mlada kuharja in odlična popotnica za njuni bodoči kuharski karieri.

Chef Luka Košir in učenec prve Argeta Exclusive Akademije Jaka Martinčič

»V vsakem primeru jim da neko štartno stopničko, kjer se lahko v bolj znanih in kompleksnih kuhinjah prezentirajo in začnejo ustvarjati. S tega vidika je to zagotovo zelo dobra priložnost za vse,« je o Argeta Exclusive Akademiji povedal Luka Košir.

Argeta Exclusive Akademija v letu 2021

Tudi v letu 2021 se bosta imela dva mlada kuharska talenta možnost v okviru Argeta Exclusive Akademije učiti od najboljših – izbrana sta bila Anže Bilban in Ines Jurišić. Od blizu bosta imela možnost spoznati, kako se vrhunska kulinarika spreminja, kako raste zavest o kakovostnih lokalnih sestavinah in o novih tehnikah, ki omogočajo drugačno pripravo jedi.   

Ines Jurisić komaj čaka, da se začne učiti kuharskih veščin v Argeta Exclusive Akademiji

Ker pri  Argeti dobro vemo, da je življenje, kar sami ustvarimo iz njega, dajemo mladim kuharjem na slovenskih in hrvaških tleh priložnost, da se učijo od najboljših, da rastejo in ustvarjajo. Zato trdno verjamemo, da je pred nami lepa in zelo kreativna kulinarična prihodnost, ki jo bodo z Argetino pomočjo ustvarili ti mladi upi.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.