Argeta je pomagala lokalnim dobaviteljem - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

23.02.2021

Argeta je pomagala lokalnim dobaviteljem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Z drugim valom COVID-19 epidemije so slovenske restavracije in njihovi vrhunski chefi zaprli svoja vrata. Zaprtje je poleg chefov in njihovih zaposlenih ohromilo tudi njihove lokalne dobavitelje, ki jim dobavljajo najbolj kakovostne surovine. V Argeti Exclusive smo jim prisluhnili in pomagali z nadaljevanjem iniciative #PodpiramoLokalno ter z željo po ohranitvi lokalnih receptur, kulinarične dediščine in kakovostnih surovin. 

Slovenija se je v preteklih letih v svetu vzpostavila kot kakovostna butična gastronomska destinacija, za kar so predvsem zaslužni slovenski vrhunski chefi. Chefe, ki prihajajo iz različnih okolij in imajo različne kuharske stile, povezuje to, da vsi zaupajo lokalnim dobaviteljem, katerih izdelki so med drugim skrivnost njihovega uspeha. In zaprte restavracije so bile velik udarec za lokalne dobavitelje, saj so bili v trenutku soočeni s presežkom surovin in izdelkov. Ker Argeta podpira slovensko kulinariko, kjer se prepletajo tradicionalni in novodobni recepti, lokalne sestavine in izdelki, smo se povezali z najvidnejšimi slovenskimi chefi in z njihovo pomočjo stopili v stik z lokalnimi dobavitelji. V okviru aktivnosti #PodpiramoLokalno smo z donacijo podprli pomoči potrebne dobavitelje, ki so temelj vsake vrhunske kuhinje. 

Janez Bratovž je za donacijo Argete izbral Primoža Krišlja iz ekološke kmetije Pri Šuštarju

 

Pobuda Argete Exclusive je sprožila izjemno pozitiven odziv vrhunskih chefov, ki so bili ponujene priložnosti in pomoči svojim dobaviteljem neizmerno veseli ter so jo sprejeli odprtih rok. »Za chefa je najtežje najti tistega pravega dobavitelja, ki mu lahko zaupa, ki razume njegove potrebe in mu hkrati lahko ponudi tudi prvovrstne sestavine. Če imaš vse to, potem tudi kuhati ni težko,« je predajo donacije pospremil Janez Bratovž. 

 

Pri Argeti Exclusive se zelo dobro zavedamo, da so lokalni dobavitelji hrbtenica visoke kulinarike, zato smo z veseljem priskočili na pomoč, ker si tudi v prihodnosti želimo soustvarjati bogato kulinarično dediščino. 

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.