Argeta je pomagala lokalnim ribogojnicam - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

22.02.2021

Argeta je
pomagala lokalnim ribogojnicam

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Marca 2020 so se začeli težki časi za ribogojnice. Ker so se z izbruhom COVID-19 epidemije zaprle gostilne, šole in vrtci, so ribogojnice izgubile svoje redne odjemalce. Vrstile so se številne odpovedi naročil in tudi kupcev, ki bi si zaželeli svežih rib, ni bilo več v ribogojnice. Tako so bila mala lokalna podjetja pred velikanskim izzivom, kako zagotoviti svoj obstoj.

Argeta spodbuja lokalno okolje in gospodarstvo

Argetina zaveza trajnosti ne pomeni le zaveze proizvajati v okolju prijazni proizvodnji,  ampak tudi priskočiti na pomoč tistim, ki jo zares potrebujejo. Tako je Argeta v korona krizi odkupila posoške postrvi iz ribogojnice Faronika iz Tolmina v Sloveniji, v Srbiji je z odkupom rib pomagala Dragani Đokić, lastnici ribnika v mestu Zarići – Seča Reka, na Hrvaškem pa je pomagala ribogojnici Gacka iz Like, kjer prav tako zaradi izgube trga niso zmogli prodati rib.

Ribogojnica Gacka iz Like na Hrvaškem

»Pomembno je prepoznavanje priložnosti, s katerimi lahko pomagamo pri ponovnem zagonu gospodarstva, predvsem na lokalni ravni, in s katerimi na trgu ponudimo izdelke ali storitve, kot jih mogoče do sedaj nismo poznali. Za uspešno reševanje resničnih gospodarskih problemov je ključno sodelovanje med manjšimi in večjimi podjetji. Takšna sodelovanja lahko v lokalnih okoljih naredijo veliko pozitivno spremembo, ohranijo službe, spodbujajo aktivno lokalno skupnost in predvsem ljudem vrnejo upanje v boljši jutri.«

Enzo Smrekar, podpredsednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo

Posoška postrv, Gacka pastrva, Kosjerićka pastrmka

Argeta je v tej zgodbi ponovnega zagona lokalnega gospodarstva najprej odkupila postrvi, ki jih zaradi izgube naročil ribogojnice niso mogle prodati. Argeta je nato iz teh kvalitetnih rib razvila in ustvarila popolnoma nove okuse namazov: Posoško postrv, Gacko pastrvo in Kosjerićko pastrmko.

 Pomoč ribogojnici Faronika iz Tolmina v Sloveniji #podpiramolokalno

Pomoči lokalnim ribogojnicam so se pridružili tudi Mercator, Konzum in Mercator-S, ki so v vseh treh državah poskrbeli za ekskluzivno prodajo novih ribjih namazov na njihovih policah. Tako so ljubitelji Argete s svojim nakupom postali del zgodbe o spodbujanju ter zaganjanju lokalnega gospodarstva po eni najbolj nepričakovanih svetovnih kriz. Skupaj z Argeto smo pokazali, kaj lahko dosežemo, če združimo moči vsi, ki podpiramo lokalno. In to je tudi ena izmed temeljnih Argetinih vrednot, saj močno verjamemo, da je za trajnostni razvoj pomembno izkazati hvaležnost lokalnemu gospodarstvu in skupnosti. 

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.