Argeta je zasnovala platformo Junior dogodivščine - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

03.03.2021

Argeta je zasnovala platformo Junior dogodivščine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pri Argeti smo razvili posebno platformo Junior dogodivščine, namenjeno otrokom. Na pomoč nam je s svojimi zanimivimi zgodbami priskočil najboljši prijatelj otrok in pomočnik staršev – Raček Junior.

Portal smo zasnovali z izhodiščem, da je v današnjem času na spletu vse preveč neprimernih in celo škodljivih vsebin za otroke. S prijazno uporabniško izkušnjo smo otrokom ponudili popolnoma brezskrben, varen, zabaven in poučen spletni kotiček, razvit posebej za otroke od 4. do 10. leta starosti. Poleg interaktivnih e-knjig so na portalu na voljo tudi igre, izzivi in kotiček za starše, kjer lahko spremljajo napredek svojih otrok. Otroci skozi zgodbe rešujejo različne problemske naloge, ki spodbujajo razvoj kognitivnih sposobnosti, percepcije, spomina, kritičnega razmišljanja, ustvarjalnosti in motoričnih veščin. Namen projekta je otrokom ponuditi kakovostne izobraževalne vsebine na zabaven in interaktiven način ter spodbujati starše h kakovostnemu preživljanju prostega časa z otroki. Vse vsebine smo razvili v sodelovanju z mednarodno ekipo razvojnih psihologov in strokovnjakov z različnih področij, ki so poskrbeli za ustrezne vrste iger in nalog.

Junior dogodivščine so privlačne e-knjige za otroke vseh starosti

»Prežetost vsakdana s sodobnimi digitalnimi napravami je nova realnost nas in naših otrok. Jasno je, da to prinaša precej slabosti, a hkrati tudi marsikaj dobrega. V projektu smo zato želeli izkoristiti pozitivne vidike uporabe sodobnih tehnologij in čas otrok na spletu narediti kar se da koristen. Vse vsebine zato spodbujajo razgledanost ter kognitivni in motorični razvoj. Prav tako smo vsebine oblikovali v manjše enote, da jih lahko otroci rešujejo v krajših časovnih intervalih in jih s tem ne priklenemo na ekrane,« je povedala Simona Koren, vodja marketinga za razvoj kategorije in blagovne znamke Argeta pri Atlantic Grupi.

Portal poučno-zabavnih vsebin z Račkom Juniorjem bomo v prihodnje pri Argeti še nadgrajevali, saj si želimo navdušiti čim več mladih nadobudnih znanstvenikov, raziskovalcev, ekologov s kakovostnimi, kreativnimi in poučnimi zgodbami ter nalogami.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.