Argeta širi dobro - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

19.02.2021

Argeta širi dobro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dobra dela so trenutki, ki polepšajo dan in narišejo nasmeh na obraz. Lepa

gesta, iskren pogovor, fizična pomoč lahko nekomu pomenijo ogromno, zato

smo v Argeti sprožili pobudo #SpreadGood.

V Argeti verjamemo, da je življenje, kar sami ustvarimo iz njega. Toda včasih vsi potrebujemo malo pomoči, zato smo v pobudi #SpreadGood ustvarili val dobrih del z namenom, da bi svet postal še boljši. Val smo sprožili z donacijami dobrodelnim organizacijam in zdravstvenim ustanovam ter s spodbujanjem dobrih del v lokalnem okolju.

Argeta finančno pomaga z donacijami

S pomočjo ljubiteljev Argete smo projektu Pomozi.ba ‘Obrok za sve’ v Bosni in Hercegovini, kjer prostovoljci pripravljajo in dostavljajo obroke in druge zaloge hrane starejšim, bolnim in invalidnim osebam, donirali 24.000 KM. V Severni Makedoniji smo Infekcijski kliniki za nalezljive bolezni in vročinsko zdravstveno stanje v Skopju donirali 20.000 EUR. S to donacijo so kupili nadzorno postajo, ki je omogočila centralizirano spremljanje pacientov, in drugo medicinsko opremo, ki jo nujno potrebujejo za najboljšo možno oskrbo.

Infekcijska klinika v Skopju je prejela donacijo v višini 20.000 EUR #SpreadGood

Tudi na Kosovu so dobre geste s pomočjo naše akcije osrečile veliko ljudi, saj smo s pomočjo ljubiteljev Argete podarili medicinsko opremo Fundaciji AMC, ki razvija zdravstvene programe za matere in njihove dojenčke. Oprema bo uporabljena za opremljanje ginekoloških in neonatoloških klinik v Prištini.

Neonatološka klinika v Prištini je prejela donacijo za opremo #SpreadGood

Institucije v Bosni in Hercegovini, na Kosovu in v Severni Makedoniji so se iskreno razveselile donacij, ki jim bodo omogočile lažje o vsakdanje delo. 

Val dobrih del v lokalnem okolju - več kot 4.000 dobrih del v treh državah

Na Argetini spletni strani in na družbenih omrežjih smo zbirali tudi dodatne predloge za dobra dela, ki jih lahko vsak posameznik vnese v svoje lokalno okolje in med najbližje. Predloge smo objavljali na družbenih omrežjih, kjer smo dosegli odličen odziv, saj so ljudje delili fotografije svojih dobrih del in tako še dodatno spodbujali druge ljudi, da se tudi oni pridružijo #SpreadGood valu dobrih del. S pomočjo naše akcije smo tako v treh državah sprožili več kot 4.000 dobrih del. 

Tako smo s pomočjo pobude  #SpreadGood dokazali, da dobra dela ustvarjajo in širijo nova dobra dela.

Prostovoljci pripravljajo obroke hrane za stare, bolne in invalide v Bosni in Hercegovini #spreadgood

 

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.