HCK djeluje kao neprofitna organizacija u rješavanju humanitarnih pitanja, organiziranju zdravstvenih i socijalnih programa, pripremanju stanovništva za djelovanje u masovnim nesrećama i katastrofama i sl. Programi kao što su dobrovoljno darivanje krvi, prva pomoć, služba traženja, volontiranje, socijalni rad, briga o azilu i  migracija, samo su neki od brojnih projekata HCK-a.

Atlantic Grupa prepoznala je važnost njihova rada stoga rado daje podršku njihovom radu i sudjeluje kao donator u inicijativama Crvenog križa.

Povodom triju važnih obljetnica koje Hrvatski Crveni križ (HCK) ove godine obilježava – 140 godina postojanja i djelovanja u Hrvatskoj, 65. obljetnice dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 25 godina otkako je HCK postao dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, izvršni predsjednik HCK Robert Markt uručio je jubilarne zahvalnice donatorima. Ivan Mišetić, generalni tajnik Atlantic Grupe, primio je zahvalnicu za donatorsku suradnju, zajedno s kompanijama Coca Cola HBC Hrvatska d.o.o. i Kauflandom.

Hrvatski Crveni križ donatorima je tako zahvalio za njihov izniman doprinos i podršku u provođenju humanitarnih aktivnosti tijekom proteklih godina.