Argeta Junior авантури

3 возбудливи детски книги со интерактивни задачи, кои го помагаат развојот на вашето дете.

Голема наградна игра!

Главна награда Мини Купер и секоја недела супер награди со стил!

Argeta. Добрата страна на лебот.

Вкусна и лесно се мачка, затоа го подобрува секое парче леб.

Повеќе време за вас и вашите најмили

Потребни се само неколку минути за подготовка на вкусен, свеж и разновиден оброк. А мнооогу време и уживање за оние кои ги сакате најмногу!

Грижливо избрани парчиња месо, 100 проценти природни зачини, растителни масла.

Argeta ја правиме само од најдобри состојки. Секој ден, нашите искусни технолози внимателно го проверуваат нивниот квалитет.

Квалитетни парчиња месо од кокошка

Кокошкините паштети Argeta ги произведуваме од грижливо избрано месо од кокошка.

кокошка

Квалитетни парчиња месо од мисирка

Мисиркините паштети Argeta содржат квалитетни парчиња месо од мисирка, збогатено со избрани зачини.

мисирка

Квалитетни парчиња туна

Паштетите од туна Argeta ги подготвуваме од квалитетни парчиња туна, која е позната по содржината на масните киселини омега-3.

туна

Филе од атлантски лосос

Паштетата од лосос Argeta е направена од филе од атлантски лосос. Лососот го вбројуваме меѓу високо хранливите риби, кои освен масните киселини омега-3 содржат и многу витамини и минерали.

лосос

Природни зачини

Секој вкус на Argeta се создава врз основа на повеќемесечно испитување разни комбинации на состојки. А свој белег секогаш даваат природните зачини како мајчина душица, лута пиперка, пимент и пипер кои ги будат нашите сетила за вкус.

зачини

Квалитетни растителни масла

За тоа што Argeta одлично се мачка одговорни се квалитетните растителни масла.

масла

Современо производство

Најсовремено, високотехнолошко производство

Секоја Argeta мора да биде извонредна, затоа производството се одвива под строга контрола, која го следи производот од првите суровини до последното делче на амбалажата.

Контрола на квалитетот

Нашите врвни стручњаци прво детално го проверуваат квалитетот на сите суровини и амбалажата, потоа со помош на современи инструменти за надзор и лабораториски испитувања го следат процесот на производство до затворањето и стерилизацијата на паштетите. Последните анализи ги правиме за време на 10-дневниот карантин, пред производот да отпатува на продажните полици.

Термичка обработка

Стерилноста и трајноста на производите ги обезбедуваме со термичка обработка. Тоа е целосно безопасен технолошки процес кој е плод на долгогодишни истражувања и испитувања и овозможува сите наши производи да бидат без конзерванси.

Уверете се со свои очи

Добредојдовте на преглед на нашето производство во Словенија и БиХ. Проверете сами како ја произведуваме Argeta, и со вашата посета разубавете ни го денот.

Пријава за посета
Затворете

Уверете се со свои очи

Добредојдовте на преглед на нашето производство во Словенија и БиХ. Проверете сами како ја произведуваме Argeta, и со вашата посета разубавете ни го денот.

внесете детали
Телефонски број

Стандард ISO
9001:2000

Стандардот ISO 9001:2000 ги поставува барањата за системите за управување со квалитетот во претпријатието. Појдовна точка за изработка на стандардот се осум принципи на управување кои ги содржат и барањата од моделот за деловна извонредност. Тоа се:

 • ставање на клиентот во фокус
 • раководство
 • вклученост на вработените
 • процесен пристап
 • системски пристап
 • постојано подобрување
 • одлуки базирани на факти
 • заемно корисни односи со добавувачите
Стандард ISO
14001

Стандардот ISO 14001 е гаранција за ефикасен систем за управување со животната средина што може да се поврзе со другите системи на управување, со што на организациите им овозможува постигнување на деловните и еколошките цели. Елементите на системот се поделени на пет главни делови:

 • раководен преглед
 • проверка и мерки за корекција
 • воведување и работење
 • планирање
 • политика
HACCP

HACCP е превентивен систем за обезбедување безбедна храна. Овозможува препознавање, оценување, преземање мерки и контрола на можните фактори на ризик кај храната, кои можат да го загрозат здравјето на човекот. Бара правилно извршување на придружните програми за хигиена.

HALAL

Сертификатот халал го доделува исламската заедница и со него се означува храната и други производи кои се дозволени според исламските закони. Со сертификатот халал се сертифицирани двете наши фабрики и во нив произведуваме производи со сертификат халал.

MSC

Сертификатот на Marine Stewardship Council (MSC) потврдува дека рибите во нашата ‘Argeta Thunfisch Aufstricht MSC ' се ловени во согласност со принципите на одржлив риболов. Marine Stewardship Council (MSC) е независна непрофитна организација која ги поставува стандардите за одржлив риболов.

FSSC 22000

Стандардот FSSC 22000 е глобален стандард со највисоки барања за безбедност и следливост на храната. Тој е и гаранција за задоволството на купувачите, бидејќи така сертифицираните производи ги задоволуваат барањата на купувачите во поглед на квалитетот, безбедноста и усогласеноста со законите.

Сертификацијата според барањата од FSSC 22000 е призната од страна на GFSI – светска иницијатива за безбедна храна (непрофитна организација, која ги здружува членките произведувачи на храна и трговците со храна). Со брзиот пораст на бројот на сертифицирани организации низ целиот свет, FSSC 22000 сега претставува робусна, базирана на ISO-принципите и независна шема за проценување и сертифицирање на безбедноста на храната во целиот синџир на снабдување. Со овој сертификат претпријатијата гарантирано потврдуваат дека ги исполнуваат највисоките барања во поглед на безбедноста на храната.

Другите за нас

Superior Taste Award
Superior Taste Award
2016

Argeta паштета од џигер, Argeta Jagd-Aufstrich, Argeta Junior Original и Argeta паштета од туна се производи со извонреден вкус! Така ги оцени водечката светска организација Меѓународен институт за вкус и квалитет (ITQI - International Taste & Quality Institute) од Брисел и им ја додели наградата Superior Taste Award. За оваа награда се натпреваруваат производи од целиот свет, а изборот го прави жири, кое се состои од 120 признати кулинарски мајстори од 15 најпознати европски кулинарски здруженија.

Odobrile mama
Мајките
одобрија

18 мајки од 6 пазари извршија внимателен преглед на фабриката на Argeta. По прегледот на целиот процес (влезни суровини, спецификации на суровините, постапка на производство, процес на стерилизација, испитување и пакување) мајките со својот потпис го потврдија квалитетот на Argeta и со тоа ѝ ставија печат „Мајките одобрија“.

Euro Effie
Euro Effie
2014 и 2010

Argeta е единствената трговска марка во регионот која може да се пофали со две европски награди за комуникациска ефикасност Euro Effie.

Вести

1000 летни авантури со Аргета

Ова лето Аргета ве изненадува со 1000 летни награди за авантуристичко лето. Голема наградна игра со 90 главни и уште 910 незаборавни награди. повеќе ...


Горд покровител