Зошто алуминиумот е добар избор за пакување?

Одржливост0 min
Во Аргета, нашата заложба за одржливост ја почитуваме и со амбалажата, поради што користиме исклучиво алуминиум. И зошто тоа е добар избор?

Алуминиумот е еден од ретките материјали што може бесконечно да се рециклира, што значи дека ништо не се губи кога се рециклира, туку целата влезна суровина се враќа во форма на нов, рециклиран алуминиум.

Ова не е единствената предност, бидејќи алуминиумот исто така совршено ја штити содржината од светлина и други надворешни влијанија. На овој начин, паштетите остануваат вкусни и квалитетни, а пред се, со алуминиумското пакување можеме да обезбедиме долг рок на траење. Ова го постигнуваме и со нашиот специјален високотехнолошки процес на термичка обработка, кој ја заменува употребата на конзерванси. Алуминиумот е исто така полесен од железото или стаклото, што значи помало влијание врз животната средина при транспорт. Овие важни чекори ни помагаат да ги создаваме најдобрите мали оброци кои истовремено не се штетни за животната средина.

Нам ни е многу важно да можеме да нудиме само висококвалитетни и бескомпромисно безбедни производи, поради што целата наша алуминиумска амбалажа од внатрешната страна има заштитен слој направен од BPA-NI (Not Intent) слој кој не содржи бисфенол А. Овој слој ефикасно спречува трагите од алуминиум да се пренесат на производот, кој што може да се консумира, што е дополнителна гаранција за безбеден и висококвалитетен оброк.

Акцентот на квалитетот во сите области и одговорното управување со ресурсите за амбалажа на нашите пакувања е нашиот водечки принцип. Затоа цврсто веруваме во овие вредности кои се клучот за успехот на број 1 паштетата од месо и риба во Европа.

Збогатете ја својата
е-пошта со нашиот билтен!

Ветуваме дека ќе ви испраќаме само највкусни пораки! #SpreadGood

Какви вести сакате да добивате?