Амбалажата на Аргета е BPA-NI

Одржливост0 min
Дали знаевте дека поголемиот дел од амбалажите со кои се среќаваме во секојдневниот живот содржи бисфенол А?

Бисфенол А (BPA) е индустриска хемикалија која е во вообичаена употреба од 1960-тите и главно се користи во комбинација со други хемикалии за производство на пластика и смоли. BPA се почесто се користи во поликарбонатната пластика и цврстата пластика; од бифенол А се прават и пластичните шишиња за повеќекратна употреба, прибор за јадење како што се пластични чинии и чаши и разни пластични садови за складирање.

Амбалажата на Аргета е BPA-NI

Зошто бисфенол А е штетен?

Најголемиот проблем со бисфенол А е во тоа што може да се пренесе од пакувањето во мали количини во храната и пијалокот складирани во истото. Притоа, потрошувачот го консумира и го внесува во своето тело, и истото може да го наруши функционирањето на нашиот ендокриниот систем и да наштети на нашето здравје. Бидејќи, покрај квалитетните состојки, безбедноста на производите е наш врвен приоритет, ние користиме BPA-NI (Not Intent) заштитен слој во сите пакувања. Заштитниот слој не содржи бисфенол А и затоа е штетен за нашето здравјето.

Нашето пакување гарантира за квалитетот на нашите производи

Грижејќи се за безбедноста на здравјето на луѓето и животната средина, ја спроведуваме нашата одржлива врска со потрошувачите, што е дел од нашата стратегија за одржливост. И драго ни е што и вие ги препознавате овие наши принципи и ни верувате.

Збогатете ја својата
е-пошта со нашиот билтен!

Ветуваме дека ќе ви испраќаме само највкусни пораки! #SpreadGood

Какви вести сакате да добивате?