Novice

Argetina embalaža je BPA-NI

Trajnost0 min
Ali veste, da večina embalaž, s katerimi se srečamo v vsakdanjem življenju, vsebuje bisfenol A?

Bisfenol A (BPA) je industrijska kemikalija, ki je v pogosti uporabi že od šestdesetih let prejšnjega stoletja in se uporablja predvsem v kombinaciji z drugimi kemikalijami za proizvodnjo plastike in smol. BPA se pogosto uporablja v polikarbonatni plastiki in togi plastiki; iz bisfenola A so plastične steklenice za večkratno uporabo, namizna posoda, kot so plastični krožniki ter skodelice, in raznorazne plastične posode za shranjevanje.

Argetina embalaža je BPA-NI

Zakaj je bisfenol A škodljiv?

Največji problem bisfenola A je v tem, da se lahko iz embalaže v majhnih količinah prenese v hrano in pijačo, ki je shranjena v njej. Pri tem jo potrošnik zaužije in vnese v svoje telo, kjer pa lahko zmoti delovanje našega endokrinega sistema in škoduje našemu zdravju. Ker nam je poleg kakovostnih sestavin varnost izdelkov na prvem mestu, v vseh embalažah uporabljamo BPA-NI (Not Intent) premaz, ki ne vsebuje bisfenola A in je tako prijazen do zdravja.

Z embalažo skrbimo za kakovost naših izdelkov

S skrbjo za varnost zdravja ljudi in okolja izvajamo našo trajnostno zavezo uporabnikom, ki je del naše trajnostne strategije. In veseli nas, da tudi vi prepoznavate ta naša načela in nam zaupate.

Obogati svoj
e-nabiralnik z našim novičnikom!

Obljubimo, da bomo pošiljali le najokusnejša sporočila! #SpreadGood

Katere novice želiš prejemati?