Novice

Na katera dva inštrumenta igra Andreja Slokar?

Dobra stran športa0 min
Andreja Slokar si je pred leti zadala cilj, da bo za eno leto popolnoma vse podredila alpskemu smučanju. In če bo dobra, bo nadaljevala, če pa ne, pa bo vsaj vedela, da je dala čisto vse od sebe. In kaj se je zgodilo? To je bila njena najboljša smučarska sezona. Tako smo Slovenci dobili novo vrhunsko smučarko.

Ta punca ima preveč energije

Mama je Andrejo Slokar pri 6 letih vpisala v smučarski klub, ker je videla, da ima njena hči veliko energije. Vedela je, da ji bo smučanje zelo koristilo pri odraščanju, saj je šport zdrav, mlade uči discipline, vztrajanja in osredotočenja na cilje, ki si jih zadajo. In potem se je začelo. Andreja Slokar je zmagovala in zmagovala. Naprej so jo gnali dobri rezultati in tako ji je skozi leta alpskega smučanja ta šport tako zelo prirasel k srcu, da je sedaj to njen način življenja, ki ga ne bi zamenjala za nič na svetu.

Na krilih trme

Andreja Slokar zase večkrat reče, da je še dobro, da je trmasta. Kajti njena trma jo vseskozi opominja, da naj se bori in vztraja na začrtani poti. Kaj pa, ko pridejo težki dnevi? Takrat si Andreja Slokar vedno znova odgovarja na vprašanja, zakaj trenira in kaj bi rada v alpskem smučanju dosegla. »Slabi dnevi so sestavni del življenja, zato se nima smisla preveč obremenjevati s tem. Rada si naredim plan in se ga poskušam držati, saj vem, da mi bo tako lažje. Predvsem pa sem zares vesela, da uživam v tem, kar počnem.« In to se vidi med količki, ki jih Andreja suvereno premaguje, ko se bori za vsako stotinko sekunde. Na krilih trme, mladostne zagnanosti in trdega dela postaja Andreja Slokar vedno boljša. In zato, da bo vedno boljša, je pripravljena narediti popolnoma vse, kar je v njeni moči.

Če si vedno boljši in boljši, boš tudi najboljši

Biti vedno boljši za Andrejo Slokar pomeni, da se vedno znova dvigneš in poskusiš še enkrat. In še enkrat. In ko postane najtežje, še enkrat. Andreja neprestano išče poti do svoje najboljše verzije. In najlepši del te poti so tudi trenutki zmagoslavja. »Všeč mi je trenutek, ko se zaveš, da si zmagal. Ko veš, da ni boljšega od tebe,« so besede Andreje Slokar. Zato Argeta ponosno podpira vrhunske slovenske smučarje, ki hočejo biti na prvem mestu, saj sta tako mesna kot tudi ribja pašteta številki 1 v Evropi. Najljubša mesna Argeta je za Andrejo Slokar Junior Original, ribja okusa, ki si ju najrajši na debelo namaže na kruh, pa sta tuna in losos.

Kaj navdihuje Andrejo?

»Glasba mi pomaga, da se sprostim. Obožujem pesem Bad Habits od Eda Sheerana. Glasbo zelo rada poslušam, še rajši pa jo igram, saj igram na klavir, rada pa primem tudi kitaro,« nam je povedala Andreja Slokar.

Argeta je ponosni zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc.

Obogati svoj
e-nabiralnik z našim novičnikom!

Obljubimo, da bomo pošiljali le najokusnejša sporočila! #SpreadGood

Katere novice želiš prejemati?