Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Katera pesem najbolj motivira Ilko Štuhec?

Deli vsebino

Slovenija nima smukaških prog, saj nima tako strmih in dolgih terenov, kjer bi alpski smučarji s hitrostjo več kot 100 km/h drveli po hribu navzdol in vmes preskakovali skoke, dolge tudi prek 50 metrov. Toda imamo pa veliko smukaško srce, ki ga nosi naša najboljša smukačica – Ilka Štuhec.

Brezkompromisno po smukaški progi

Za Ilko Štuhec ni kompromisov. Bori se za vsak zavoj, da ga odpelje v idealni liniji, bori se za vsako stotinko sekunde in za vsak milimeter, ki ji na cilju prinese boljši rezultat. »Zmaga je najlepša nagrada trdega dela. Ko daš od sebe čisto vse, kar v tistem trenutku zmoreš,« nam je povedala Ilka Štuhec in dodala, da je najbolj ponosna na svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. To je bila zmaga na smuku v Lake Louisu. Po tistem izjemnem smučanju smo takoj vedeli, da smo Slovenci dobili novo šampionko. In to v kraljevski disciplini alpskega smučanja.

Tri stvari, ki ženejo Ilko Štuhec naprej

Ilka Štuhec je vztrajna in vedno želi doseči zastavljeni cilj. In ker jo alpsko smučanje neizmerno veseli, saj pri tem zelo uživa, ji čisto nič ni težko. Ilka Štruhec je prava borka, ki se po težkih padcih vrne na snežne poljane še močnejša. In še boljša. Pri tem pa vedno zaupa svojim občutkom. Vztrajnost, veselje in zaupanje vase poganjajo Ilko Štuhec naprej. To so trije močni gradniki njene samozavesti.

»Motivacije imam za izvoz«

Kaj bi Ilka Štuhec počela, če ne bi smučala? Ukvarjala bi se z medicino. Ali bi zdravila ljudi ali pa živali. To bi jo popolnoma osrečevalo, toda alpsko smučanje je njena prva ljubezen, saj Ilka za dirkanje po belih strminah sploh ne potrebuje dodatne motivacije. »Jaz nisem tip športnice, ki bi potrebovala zunanjo motivacijo. Motivacije imam za izvoz,« nam je povedala vedno nasmejana Mariborčanka.

Pašteta iz biftka

Argeta si je s svojimi kakovostnimi in okusnimi mesnimi in ribjimi paštetami prislužila naziv številka 1 v Evropi. Če bi Ilka Štuhec naredila svojo pašteto, bi bila to pašteta iz biftka. Sicer pa je njena najljubša mesna Argeta jetrna, pri ribjih okusih pa si na svež kruh najrajši na debelo namaže Posoško postrv. Ilka ima tudi rada zelenjavne namaze; njen najljubši je Humus natur.

Kaj navdihuje Ilko?

Ilka Štuhec se s pomočjo glasbe rada odklopi od sveta. Pred treningi in pomembnimi tekmami jo najbolj motivira pesem Glorius od Skylar Grey.

Argeta je ponosni zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc.

Več