Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Štefan Hadalin se je (zaenkrat) odrekel kameram in odrskim deskam

Deli vsebino

Vztrajnost, moč in osredotočenost so glavne vrline, ki odlikujejo osvajalce belih strmin. A Štefan Hadalin jih premore še mnogo več. Med drugim tudi takšne, ki bi mu brez težav pomagale blesteti v vlogi igralca ali košarkarja. O njegovih vrlinah, glasbi in največji motivaciji smo se pogovarjali tik preden je začel novo sezono.

Katero glasbo posluša Štefan Hadalin?

»Naj zažari, naj podivja, naj me posrka tornado … do dna,« rad posluša Štefan Hadalin, preden se v lovu za medalje spusti po zasneženih strminah. Riffi, ki jih nažigajo pri Big Foot Mama, mu dvigujejo motivacijo pred vsemi treningi in pomembnimi tekmami. In ko je govora ravno o žaganju kitar in hrumenju feršterkarije, Štefan ne pozabi omeniti tudi legendarnih rokerjev AC/DC in Freddiejevih Queenov. Sami neustavljivi rokerji, ki živijo hitro, strastno in brezkompromisno, prav tako ga sam žge po smučarskih progah.

Alpsko smučanje ali igralska kariera?

In če ne bi dirkal po belih strminah, bi ga danes verjetno gledali v košarkarskih dvoranah pod koši ali pa v drugačni vlogi na malih zaslonih in filmskih platnih, saj ga je v mladih letih zanimalo tudi igralstvo. Toda njegova pot je zavila na snežne strmine, domovanje alpskih smučarjev. Za smučanje ga je pri sedmih letih navdušila mama in od takrat se je pridružil adrenalinskim alpskim bojevnikom, ki se na poledenelih strminah borijo za vsako stotinko sekunde.

In kdo Štefana Hadalina motivira za vsakodnevne bitke s časom? Največkrat ga motivirata trener in serviser, ki ga znata v ključnih trenutkih usmeriti z ustreznimi nasveti. Tem Štefan doda še svojo mešanico vztrajnosti, energičnosti in dobre volje, zato lahko težke izzive, s katerimi se sooča na svoji športni poti, vedno premaguje z nasmehom na obrazu. Kar te ne ubije, te ojača!

Kako biti vedno boljši?

Štefan se velikokrat sprašuje, kako biti boljši. »Kaj naj še izboljšam, da bom najboljši?« In odločitev je popolnoma jasna. Borba. »Šele ko se odločiš, biti vedno boljši, lahko postaneš številka 1,« pravi. Zato Argeta ponosno podpira vrhunske slovenske smučarje, saj si globoko v svojem DNK zapisi oboji delijo enake vrednote – trdo delo, vsakodnevni napredek in stalno stremljenje k vrhu in najboljšim. A biti najboljši ni vse. Tako kot Argeta, mesna in ribja pašteta številka 1 v Evropi, se tudi Štefan in njegova ekipa zavedajo, da v življenju ni dovolj le, da si najboljši, ampak da si vedno boljši.

In na katere izdelke Argeta prisega Štefan Hadalin? Najljubši mu je zelenjavni namaz z okusom rdeče paprike, največkrat kar na rezini krekerja. »Vsaka zmaga mi pomeni, da sem korak bližje cilju, ki ga želim doseči. Najbolj sem ponosen nase, ko napredujem in rastem v vseh pogledih, to je zame največja zmaga.« Za Štefana Hadalina je torej prava zmaga to, da postaja vedno boljši in zrelejši. Da postaja najboljša verzija sebe.

Argeta je ponosni zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc.

Več