Novice

Kako si je Meta Hrovat prislužila vzdevek Meta Raketa?

Dobra stran športa0 min
Naše športnice in športniki so velik navdih in zelo pozitiven zgled vsem nam, še posebej pa mladi generaciji. Živ dokaz so, zakaj je v življenju dobro vztrajati, saj si le tako lahko vedno boljši.

Meto Hrovat je izurila legendarna podkorenska strmina

V Sloveniji ni bolj legendarnega kraja za alpsko smučanje, kot je Podkoren. Strmina, ki od tebe zahteva spoštovanje, lahko vzame dih in hkrati postreže z vonjem po ledenem snegu in ostrim tekmovalnim nabojem. V zraku čutiš elan slovenske nacije, ki se je pod podkorensko strmino vedno poistovetila z neustrašnimi junaki belega cirkusa. In na tej strmini je odraščala in se kalila tudi Meta Hrovat. Pravijo, da je punca prej smučala kot pa dobro hodila. Meti je bil duh tekmovalnega alpskega smučanja položen že v zibelko.

Treningi in pašteta Argeta po Metinem okusu

Trening, trening in še enkrat trening. Meta Hrovat se jasno zaveda, da je za dober rezultat na treningih potrebnega veliko učenja, garanja in odrekanja. Kot vsi vrhunski športniki, je rahlo mazohistična duša, ki uživa v težkih treningih, saj dobro ve, da lahko le tako zares napreduje. In po dobrem treningu vedno prija dobra malica. »Ribja pašteta Argeta posoška postrv,« odgovori na vprašanje o svoji najljubši pašteti Argeta. »Pa na debelo namazana,« še doda. Meta je zelo radovedna oseba, ki rada ustvarja in izboljšuje stvari. Če bi lahko ustvarila pašteto Argeta po svojem okusu, bi jo naredila iz tune, pinjol, bazilike in česna.

Kaj imajo skupnega Meta Hrovat, The Rolling stones in joga?

In kaj počne Meta Hrovat, ko ne trenira? Zelo rada ima glasbo, saj v udarnih in zelo ritmičnih pesmih najde tisto pravo energijo za vijuganje med smučarskimi količki. Najraje posluša, kako ga sekajo The Rolling Stones, Kaleo, Kings of Leon in domači rokerji Siddharta, na nasprotnem polu pa električne kitare uravnoteži z jogo, ki jo popolnoma sprosti in umiri, domačimi gorami in naravo v okolici Kranjske gore.

Vedno boljši si, če si drzneš trmasto vztrajati

Meta Raketa, kot jo ljubkovalno kličejo njeni navijači, hoče vedno napredovati. »Vedno boljši si, če si drzneš trmasto vztrajati in se zmoreš boriti, tudi ko se ovire zdijo nepremagljive,« je njena miselnost, ki jo žene k trmastem vztrajanju. Pri tem ji pomaga tudi njena prirojena gorenjska trma, ki ji na športni poti nikoli ne dovoli popuščanja. Kaj pa če ne gre? »Vedno vztrajam in izpeljem do konca, kar sem si zadala.« Ni je ovire, ki je Meta Hrovat ne bi premagala, saj jo ovire delajo močnejšo, ker jih spreminja v izzive. In pri tem se resnično zaveda, da lahko številka 1 postaneš samo, če si vedno boljši. Le če si vedno boljši, lahko premagaš najboljše.

Argeta si je s svojimi kakovostnimi in okusnimi mesnimi in ribjimi paštetami prislužila naziv številka 1 v Evropi. Tudi Meta si na vsaki tekmi želi stopiti na najvišjo stopničko, zato srčno verjame v Argetin projekt #AlwaysBetter, saj si z blagovno znamko delita enake vrednote. To so vztrajanje, trdo delo in napredek. Zato Meta Hrovat verjame, da je zanjo vsak dan možnost za nov napredek.

Argeta je ponosni zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc.

Obogati svoj
e-nabiralnik z našim novičnikom!

Obljubimo, da bomo pošiljali le najokusnejša sporočila! #SpreadGood

Katere novice želiš prejemati?