Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Vedno 100% Žan Kranjec pozna način, kako biti vedno boljši

Deli vsebino

»S športom izboljšujem samega sebe,« pravi Žan Kranjec. Prepričan, da moraš v življenju vedno predati 100 % sebe v vse, kar počneš, je na dobri poti, da postane eden najboljših slovenskih smučarjev vseh časov. Poglej Žanove nasvete, kako postati vedno boljši.

Bele strmine napada od svojega 7. leta

Žan Kranjec pravi, da bi bil v vsakem primeru športnik, saj je že kot otrok začutil ljubezen do različnih športov. Vprašanje je bilo le, kateri bo prevladal. Judo, atletiko, nogomet in tenis ima zelo rad, toda pri sedmih letih so ga starši vpisali v smučarski klub. In takrat je videl, da je alpsko smučanje in šviganje med veleslalomskimi vratci tisto, kjer je moč začutiti nekaj več. Nekaj adrenalinskega. Tako je ob alpskem smučanju pozneje ugotovil, da se zares počuti privilegiranega, saj lahko v življenju počne, kar želi. In pri tem uživa.

Kaj posluša Žan Kranjec?

»Nič nas ni strah, če so smučarji z nami,« je slovenska ponarodela smučarska himna skupine Lačni Franz. In res nas ni strah, ko v progo zarežejo smuči Žana Kranjca. Kajti takšnega veleslalomista Slovenija že dolgo ni imela.

Šele, ko daš od sebe 100 %, veš, pri čem si

Žan Kranjec ima dve zmagi v smučarskem svetovnem pokalu in želi si jih še več, njegov največji smučarski vzornik pa je Marcel Hirscher. »Moj cilj je, da pokažem najboljše vožnje, če mi to uspe, verjamem, da sem lahko najboljši.« In kaj potrebuješ, da si najboljši? Iz kakšnega testa moraš biti? Žan Kranjec prisega na trdo delo, potrpljenje in tekmovalnost. Visoki cilji ga motivirajo in ga dvignejo, da gre v neizprosen bolj s stotinkami sekunde še bolj osredotočen in prepričan vase.

»Na svoji življenjski poti sem spoznal, da moraš biti v življenju 100-odstoten, ne glede na to, česa se lotiš,« nam je zaupal Žan Kranjec. »In ne smeš obupati po vsaki težki situaciji. Vsaka težka situacija je zanj nov izziv. To je zame biti vedno boljši,« so misli Žana Kranjca. Zmaga mu pomeni izpolnitev vseh ciljev, za katere je trdo garal.

Veliki zmagovalec, ki ima najraje paštete za najmlajše

In za takšnimi vrednotami srčno stoji tudi Argeta, zato ponosno podpira slovensko smučarsko reprezentanco. Žan Kranjec je velik ljubitelj paštet Argeta; njegov najljubši mesni okus je Argeta Junior original, od ribjih pa najbolj prisega na pašteto Argeta losos. Argeta je ribja in mesna pašteta številka 1 v Evropi in s tem se Žan z lahkoto poistoveti, saj želi biti tudi sam vedno in povsod najboljši. In na 1. mestu.

Argeta je ponosni zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc.

Več