Kukit

Një sasi minimale e informacionit (biskotave) duhet të ruhet në kompjuterin tuaj në mënyrë që faqja e internetit të funksionojë siç duhet dhe për përvojën tuaj të shfletimit të përmirësohet dhe përmirësohet. Mbi 90% e faqeve të internetit përdorin biskota, edhe pse sipas rregullave të Bashkimit Evropian ata janë të detyruar të kërkojnë pëlqimin e përdoruesit. Duke përdorur këtë faqe ju pranoni përdorimin e biskotave, edhe pse në qoftë se ju nuk pranoni biskota, ju ende mund të shihni faqen e internetit, por disa funksione në këtë faqe mund të mos shfaqen ose zbatohen siç duhet.

Politika për kukit

Në kompjuterin tuaj duhet të ruhet një sasi minimale informacioni (kuki) që uebsajti të funksionojë normalisht dhe që përvoja juaj e shfletimit të përditësohet dhe përmirësohet. Mbi 90% e uebsajteve përdorin kuki, megjithëse sipas rregullave të Bashkimit Evropian ato duhet të kërkojnë miratimin e përdoruesit. Duke përdorur këtë uebsajt, ju bini dakord me përdorimin e kukive, megjithëse nëse nuk i pranoni kukit, ju sërish mund të shikoni uebsajtin, por disa funksione në këtë uebsajt mund të mos funksionojnë ose implementohen siç duhet.

Çfarë janë kukit?

Kukit janë informacione që ruhen në kompjuterin tuaj nga uebsajti që vizitoni. Kukit zakonisht ruajnë cilësimet tuaj për uebsajtin, si p.sh. gjuhën e dëshiruar ose adresën. Më vonë, kur e hapni përsëri të njëjtin uebsajt, shfletuesi dërgon mbrapsht kukit që i përkasin sajtit. Kjo i jep mundësinë uebsajtit të tregojë informacionin e përshtatur për kërkesat tuaja.

Kukit mund të ruajnë një gamë të gjerë informacionesh, duke përdorur informacionin personal (emrin ose emailin tuaj). Megjithatë, ky informacion mund të ruhet vetëm nëse e aktivizoni këtë – uebsajtet nuk mund të fitojnë qasje tek informacioni nëse nuk e keni miratuar atë, dhe as mund të kenë qasje në skedarë të tjerë në kompjuterin ose pajisjen tuaj celulare. Cilësimet e parazgjedhura për ruajtjen dhe dërgimin e kukive nuk janë të dukshme për ju, por ju mund të ndryshoni cilësimet e shfletuesit tuaj duke zgjedhur vetë nëse dëshironi të miratoni ose të refuzoni kërkesat për ruajtjen e kukive, nëse kukit e ruajtura fshihen automatikisht kur mbyllet shfletuesi e kështu me radhë.

Si t’i refuzoni kukit?

Duke refuzuar kukit ju vendosni nëse dëshironi të lejoni ruajtjen e kukive në kompjuterin ose në pajisjen tuaj celulare. Cilësimet e kukive mund të kontrollohen dhe konfigurohen në shfletuesin tuaj. Nëse nuk i pranoni kukit, mund të ndodhë që të mos jeni në gjendje të përdorni funksione të caktuara në një uebsajt.

Çfarë janë kukit e përkohshme?

Kukit e përkohshme ose të sesioneve fshihen nga kompjuteri pasi ju mbyllni shfletuesin. Përmes këtyre kukive, uebsajtet ruajnë të dhëna të përkohshme si p.sh. produktet në një shportë blerjesh.

Çfarë janë kukit e përhershme?

Kukit e përhershme ose të ruajtura mbeten në kompjuterin tuaj pasi mbyllni programin e shfletuesit. Përmes këtyre kukive, uebsajtet ruajnë të dhëna të tilla si emri i identifikimit dhe fjalëkalimi, në mënyrë që të mos jetë nevoja të identifikoheni në çdo moment që vizitoni një sajt të caktuar. Kukit e përhershme do të qëndrojnë në kompjuter për disa ditë, muaj apo edhe vite.

Çfarë janë kukit e palëve të para?

Kukit e palëve të para vijnë nga uebsajti që po shfleton përdoruesi, dhe mund të jenë të përhershme ose të përkohshme. Përmes këtyre kukive, uebsajtet mund të ruajnë të dhëna që do të përdoren sërish herën tjetër që përdoruesi viziton atë sajt.

Çfarë janë kukit e palëve të treta?

Kukit e palëve të treta e kanë origjinën nga uebsajte të tjera partnere (si p.sh. një dritare që shfaqet ose reklama të tjera) që ndodhen në uebsajtin që po vizitoni. Përmes këtyre kukive, uebsajtet mund të gjurmojnë përdorimin tuaj të uebit për qëllime marketingu.

A përdor ky uebsajt kuki?

Po, me qëllimin kryesor që uebsajti ynë t’ju japë përvojën më të mirë të përdoruesit.

Çfarë kukish përdor ky uebsajt dhe pse?

Kukit e përkohshme ose të sesionit janë kuki që skadojnë (dhe fshihen automatikisht) kur mbyllni shfletuesin. Ne i përdorim kukit e përkohshme në mënyrë që përdoruesit të kenë përvojën më të mirë në përdorimin e uebsajtit tonë.

Kukit e përhershme zakonisht kanë një datë skadence të largët, prandaj ato do të qëndrojnë në shfletuesin tuaj derisa të skadojnë ose derisa t’i fshini manualisht. Ne i përdorim kukit e përhershme për të kuptuar më mirë zakonet e përdoruesve, që na lejojnë të përmirësojmë uebsajtin në varësi të preferencave tuaja. Të dhënat e grumbulluara nuk mund të përdoren për t’ju identifikuar juve si përdorues, dhe të dhënat e grumbulluara përdoren ekskluzivisht për qëllime statistikore.

A ka kuki të palëve të treta në këtë uebsajt?

Ekzistojnë disa shërbime të jashtme që ruajnë kuki të kufizuara për përdoruesin. Këto kuki nuk janë vendosur nga ky uebsajt, por disa shërbejnë për të garantuar funksionimin normal të disa funksioneve që lehtësojnë qasjen e përdoruesit në përmbajtje. Për këtë arsye informacioni rreth mbrojtjes së të dhënave që jepet këtu aplikohet vetëm për këtë uebsajt, dhe mbrojtja e të dhënave në sajtet e jashtme të shërbimit duhet të verifikohet në sajtet e tyre zyrtare.

Aktualisht ne mundësojmë:

Matja e vizitave

Ky uebsajt përdor shërbime për matjen e numrit të përdoruesve, veçanërisht Google Analytics. Të dhënat e grumbulluara nuk mund të përdoren për të identifikuar përdoruesit, dhe të dhënat e grumbulluara përdoren ekskluzivisht për qëllime statistikore. Nëse dëshironi të mos i lejoni këto shërbime që të ruajnë kukit, ju mund t’i refuzoni ato për secilin shërbim në lidhjet e mëposhtme:

Më shumë informacion rreth refuzimit të kukive

Ekzistojnë aktualisht disa uebsajte për refuzimin e ruajtjes së kukive për shërbime të ndryshme.

Ju mund të gjeni më shumë në lidhjet e mëposhtme:

Pasurojeni emailin me
buletinin tonë informativ!

Ju premtojmë se do t'ju dërgojmë vetëm lajmet më të shijshme! #ShpërndaniMirësi

Cilat lajme dëshironi të merrni?