Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Katera pesem najbolj motivira Jaka Remca?

Deli vsebino

Bil je mlad nadobuden skejter, toda v ljubljanskem skate parku je po naključju srečal svojega prijatelja, ki mu je posodil BMX kolo. In takrat je bil pečen! Ko je poskusil, mu je bilo tako všeč, da je odložil skejt in doma začel očeta prepričevati, naj mu kupi BMX kolo. Da bo lahko v zraku izvajal raznorazne trike in vragolije. Tako je Jaka Remec začel pot uspešnega BMX kolesarja.

Svoboda na kolesu

Sekunde, ki bi jih lovil, če bi dirkal z dirkalnim kolesom, mu niso tako pomembne, kot mu je pomembno svobodno izražanje s kolesom. Jaka Remec je eden največjih mladih upov v svetu BMX kolesarstva, saj že pri rosnih 17 letih enakovredno nastopa v konkurenci PRO. Na nedavnem evropskem prvenstvu BMX v prostem slogu v Moskvi je osvojil odlično 10. mesto. Pravi, da ga privlači adrenalin, saj do popolnosti uživa v tistem trenutku, ko lebdiš v zraku z glavo obrnjen navzdol, medtem ko vrtiš kolo nad seboj. To je za Jaka Remca prava svoboda na kolesu.

»Hočem biti 100%«

»Cilj je zame dosežen, ko sem 100%, ko dam vse od sebe. To mi je najbolj pomembno,« nam je zaupal Jaka Remec. In takrat Jaka pridobi tisto samozavest, tisto magično moč, ki je tako zelo pomembna za vrhunske rezultate. »Toda do številke 1 je potrebno ogromno truda, garanja, vztrajanja in pravih odločitev,« nam je še zaupal. To je prepoznala tudi Argeta, ki podpira športnike, ki stremijo k temu, da postanejo številka 1. In številka 1 so tudi mesne in ribje paštete Argeta. In Jaka Remec je velik ljubitelj paštet Argeta; njegova najljubša mesna okusa sta Junior KokoKrem in kokošja, od ribjih paštet pa najbolj prisega na Junior SuperTuno, ki si jo najrajši privošči na debelo namazano na svežem kruhu in v sendviču.

Kaj navdihuje Jaka Remca?

Jaka Remec glasbo povezuje s čistokrvnim užitkom na kolesu. Glasba je tista, ki ga poganja naprej. Pred treningi in pomembnimi tekmami ga tako najbolj motivira rap pesem A lot, v kateri svoje rime stresata 21 Savage in J. Cole.

Argeta ponosno podpira Jaka Remca na poti na vrh svetovnega BMX kolesarstva.

Več